ALPENSTRAsse

DE OUDSTE ROADTRIP VAN DUITSLAND

ALPENSTRASSE

18 T/M 22 MEI

De Deutsche Alpenstraβe is de oudste vakantieroute in Duitsland. In 1858 beschreef de Beierse koning Maximiliaan II de route al in een reisverslag, al legde hij de route uiteraard nog niet per auto af. Hij vertelde dat de route van zo’n grote schoonheid was, dat elke reiziger deze zou moeten zien. De weg was in die tijd nog wel een stuk avontuurlijker dan nu. Pas in de jaren 60 van de vorige eeuw was de volledige route te berijden op een goede, verharde weg en werd deze toegankelijker voor een groter publiek.

Wij hebben aan deze naar eigen inzicht aangepast zodat het oogverblindend toeren met stukken prachtig stuurwerk is geworden. Onze Alpenstrasse leidt je over de mooiste wegen in de Duitse Alpen met hier en daar een klein uitstapje naar Oostenrijk. Je rijdt over de heuvels met grasgroene weides met uiterst tevreden grazende koeien, komt langs kristalheldere bergmeren, krijgt de meest spectaculaire panoramische uitzichten over de Alpen en tussendoor passeer de pittoreske Beierse dorpen. Neem daarbij de vele oude kloosters, kerkjes en sprookjes kastelen en je hebt een weekendtrip XXL. 

REISSCHEMA

Onze Alpenstraβe toerrit start in Scheidegg in Allgäu. Dit is een van de zonnigste plekken van Duitsland en ligt op een zonneterras op een hoogte van 600 tot 1000 meter tussen de Bodensee en de Alpen. Het panoramische uitzicht op de bergen van Beieren, Voralberg en Zwitserland met hun indrukwekkende toppen is fantastisch. We ontmoeten elkaar hier op woensdagavond. Op donderdag start de toer en gaan we 3 volle dagen tegemoet van geweldig stuurwerk met stops op erg leuke en pittoreske plekken.

De volgende 3 dagen overnachten we in het mooie Garmisch Partenkirchen van waaruit we nog 2 dagen de Alpenstraβe gaan bewonderen. Op zaterdagavond sluiten we de trip af met een afscheidsdiner. Iedereen kan op zondag na het ontbijt uitchecken en op eigen gelegenheid zijn reis voortzetten of terug naar Nederland rijden. 

MEER DAN 30 JAAR ERVARING IN RIJTRAININGEN EN AUTOREIZEN

MEER DAN 30.000 AUTOLIEFHEBBERS GINGEN JE VOOR

5 DAAGSE AUTOREIS

DE BESTE INSTRUCTEURS STAAN VOOR JE KLAAR

GROOTSTE IN NEDERLAND IN OPENBARE WEG RIJTRAININGEN EN AUTOREZIEN VOOR SPORTAUTO’S

ALLE HOTELOVERNACHTINGEN OP BASIS VAN HALF PENSION

PROGRAMMA EN PRIJZEN

We starten iedere dag om 9 uur met een korte briefing bij het hotel. Hier geeft Dolf aan of er evt. wegomleidingen zijn of waar je die dag op moet letten. De koffiestops zijn rond 10.30 uur en de lunches vanaf 13.00 uur.

De aankomst bij het hotel is om 16.30 uur. Het tijdschema hangt enigszins af van je eigen rijtempo en hoelang je bij uitkijkpunten blijft. 

In de Alpenstrasse reis rijden we per dag tussen de 275 – 300 km.  Je hebt genoeg tijd om tussendoor foto’s te maken of ergens te stoppen. 

Je ontvangt bij de start een reistas met een reismagazine. Hier staat de route uitgewerkt in het bol-pijl systeem met alle aanwijzingen zoals de richtingen, adressen en plaatsnamen en de wegnummers. Dit is voor rijders die het leuk vinden om samen door een reis heen te navigeren.

Je krijgt ook een tomtom navigatiesysteem mee waarop de routes per dag staan geïnstalleerd. Het routeboek heb je dan enkel alleen nog nodig voor de adressen van alle stops en hotels.  

Nee dat is niet mogelijk. Niet ieder systeem pakt de kleinere weggetjes en vaak maakt een systeem er toch een eigen route van. Wij zorgen altijd voor ge-update tomtom navigatiesystemen waarop de route staat zoals hij is bedoeld. 

Er zijn beschikbaar:

16 x Double rooms op basis van half pension € 2695,00 

6 x  single rooms op basis van half pension € 1695,00

Onze autoreizen zijn voor liefhebbers van sportauto’s en het betere stuurwerk. Je kunt de reizen alleen rijden of in een equipe met bijvoorbeeld je partner, vriend, broer of kind. Wij rijden met maximaal 20 auto’s wat neerkomt op gemiddeld 30-35 deelnemers per reisgroep.  We brengen iedereen altijd onder in hetzelfde hotel. Naast de prachtige routes die we gaan rijden telt gezelligheid en lekker eten met een groep mensen ook zwaar mee.

In de Alpenstrasse reis overnachten we in uitstekende 4-sterren hotels met mooie spa afdelingen met zwembaden, sauna’s en fitnessruimtes. 

Dolf Dekking is een erg gezellige reisleider maar daarnaast ook één van de allerbeste rijtrainers van Nederland. Hij stapt tijdens de reis graag bij je in de auto om je auto nog beter te leren kennen en te werken aan je driving skills. Je kunt een korte rijtraining (gratis) volgen en waar is dit nu mooier dan over de mooiste wegen in Europa?

*Mocht Dolf tijdens de reis nodig zijn voor b.v. een wegomleiding of iets van die orde dan heeft dit voorrang op de rijtrainingen.