Curves dolomiti

NOORD ITALIË

CURVES DOLOMITI

21 t/m 26 mei 2023

De Dolomieten zijn een onuitputtelijke bron van ongestoord stuurgenot. Snelle slingers, lange doordraaiers en steile hairpins die de nodige stuurmanskunsten vergen. Kilometer na kilometer.  Je passeert tussendoor pittoreske dorpjes en komt langs grasgroene alpenweides en prachtig fonkelende bergmeren. Tel daar de heerlijke Italiaanse keuken bij op en je krijgt een heerlijke mix van de Alpen met het Mediterrane leven. Perfect voor een mooie toerrit met je sportauto!

PROGRAMMA

In onze Curves Dolomiti gaan we de 20 mooiste bergpassen van dit gebergte rijden. Denk daarbij aan de prachtige Dolomietenweg met de Passo Pordoi en Passo Falzarego, de SP638, beter bekend als de snake road Passo Giau en uiteraard pas der passen, de Passo Gardena. Voor de liefhebbers hebben we in de avond een spectaculair rondje; De Sella Ronda by night. Als alle toeristen en wielrenners aan hun bordje pasta zitten gaan wij juist de berg op. We rijden deze 4 oogverblindende passen bij een ondergaande zon. Mooier ga je dit gebergte niet zien!

We verblijven alle nachten van deze Curves Dolomiti in een luxueus Mountain resort dat midden op een bergpas van de Sella Ronda ligt. Het resort heeft een fraai interieur en biedt mooie kamers te midden van de adembenemende berglandschappen. Dankzij de wellnessfaciliteiten kun je ontspannen in de hot tubs en sauna’s en heerlijk zwemmen in het binnenzwembad. In de middag kun je na de rit genieten op het terras of een aperitiefje nemen aan de bar in de oude boerderij van het hotel. In het restaurant serveren ze iedere dag een ander menu van lokale en Italiaanse gerechten. Je bent er verzekerd van een fantastisch verblijf in de Dolomieten.

LEVEL RED

MEER DAN 30.000 AUTOLIEFHEBBERS GINGEN JE VOOR

6 DAAGSE AUTOREIS

DE BESTE INSTRUCTEURS STAAN VOOR JE KLAAR

GROOTSTE IN NEDERLAND IN OPENBARE WEG RIJTRAININGEN EN AUTOREIZEN VOOR SPORTAUTO’S

ALLE HOTELOVERNACHTINGEN OP BASIS VAN HALF PENSION

PROGRAMMA EN PRIJZEN

We starten iedere dag om 9 uur met een korte briefing bij het hotel. Hier geeft Dolf aan of er evt. wegomleidingen zijn of waar je die dag op moet letten. De koffiestops zijn rond 10.30 uur en de lunches vanaf 13.00 uur.

De aankomst bij het hotel is om 16.00 uur. Het tijdschema hangt enigszins af van je eigen rijtempo en hoelang je bij uitkijkpunten blijft. 

In de Curves Dolomiti reis rijden we per dag tussen de 250 en 275 km. Je hebt genoeg tijd om tussendoor foto’s te maken of ergens te stoppen. 

Je ontvangt bij de start een reistas met een reismagazine. Hier staat de route uitgewerkt in het bol-pijl systeem met alle aanwijzingen zoals de richtingen, adressen en plaatsnamen en wegnummers. Dit is voor rijders die het leuk vinden om samen door een reis heen te navigeren.

Daarnaast krijg je ook de routes digitaal aangeleverd in een navigatie app. Hiermee kun je de route rijden vanaf je telefoon of Apple CarPlay. 

Nee dat is niet mogelijk. Niet ieder systeem pakt de kleinere weggetjes die wij soms rijden en dan maakt een systeem er een eigen route van. 

Classic Double room op basis van half pension € 3825,00 (kamer 25 m2)

Luxe Sella Double room op basis van half pension € 4195,00 ( kamer 40m2)

Classic single room op basis van half pension € 2195,00 (kamer 25m2)

Inclusief in deze reis zijn de 5 hotelovernachtingen met ontbijt en uitstekende diners, een welkomstdrankje, de uitgezette route inclusief begeleiding, een goodiebag met hierin het reisboek en de routes digitaal op onze navigatieapp.

De koffiestops en lunches worden wel geregeld maar je bent vrij om hiervan gebruik te maken. Voor vertrek krijg je de stops door met de kosten indien er een groepsmenu wordt gemaakt.

Exclusief zijn reisverzekeringen, brandstof en drankjes bij de bar en diners. Onze boekingsvoorwaarden tref onderaan iedere pagina. 

Onze autoreizen zijn voor liefhebbers die houden van toeren met hun sportauto en van het betere stuurwerk. Je kunt de reizen alleen rijden of in een equipe met bijvoorbeeld je partner, vriend, broer of kind. Wij rijden met maximaal 20 auto’s wat neerkomt op gemiddeld 30-35 deelnemers per reisgroep. We brengen iedereen altijd onder in hetzelfde hotel. Naast de prachtige routes die we gaan rijden telt gezelligheid en lekker eten met een groep mensen ook zwaar mee.

In de Curves Dolomiti overnachten we 5 nachten in een prachtig 4*+ Mountain resort direct gelegen aan een oogverblindende bergpas met uitkijk op de Dolomieten. Het hotel beschikt over een grote spa afdeling met buitenzwembad met uitkijk op de Dolomieten en een gym. 

Dolf Dekking is een erg gezellige reisleider maar daarnaast ook één van de allerbeste rijtrainers van Nederland. Hij stapt tijdens de reis graag bij je in de auto om je auto nog beter te leren kennen en te werken aan je driving skills. Je kunt een korte rijtraining (gratis) volgen en waar is dit nu mooier dan over de mooiste wegen in Europa?

*Mocht Dolf tijdens de reis nodig zijn voor b.v. een wegomleiding of iets van die orde dan heeft dit voorrang op de rijtrainingen.