Curves dolomiti

NOORD ITALIË

CURVES DOLOMITI

5 T/M 10 JUNI 2022

AUTOREIS DOLOMIETEN

Italië staat bekend om zijn vele bergen. Het mooiste gebergte van Italië vind je in het noorden van het land; de Dolomieten. Dit gebergte uit kalksteen met de kenmerkende witte pieken ligt in de twee noordelijkste provincies van Italië: Zuid-Tirol en Trentino met als hoogste top de Marmolada (3343 meter hoog). Er zijn in Europa natuurlijk veel gebergtes om auto te rijden, maar nergens vind je de bijzondere uitzichten die de Dolomieten je bieden. Dit gebergte staat niet voor niets op de UNESCO werelderfgoed lijst.  De wegen in de Dolomieten zijn uitdagend en sensationeel want Italianen kijken niet op van een bocht meer of minder. Je kunt er sensationeel rijden met je sportauto over de wegen die spectaculair slingeren door de bergen. Het gebergte biedt een heerlijke mix van de Alpen en het Mediterrane leven. Perfect voor een mooie toerrit!

REISSCHEMA

In onze Curves Dolomiti gaan we de 20 mooiste bergpassen van dit gebergte rijden. Denk aan de Passo Rolle die door het Parco Naturale Paneveggio gaat. De bergtop die symbool staat voor de Dolomieten is de Tre Chime dus deze pas ontbreekt ook niet in de rondreis. Verder komen we over de Karerpas, Passo Giau en Passo di Valparola. Voor de liefhebbers hebben we in de avond een spectaculair rondje; De Sella Ronda by night. Als alle toeristen en wielrenners aan hun bordje pasta zitten gaan wij juist de berg op. We rijden deze 4 oogverblindende passen bij een ondergaande zon. Mooier ga je dit gebergte niet zien!

We verblijven alle nachten van deze Curves Dolomiti in een luxueus Mountain resort dat midden op een bergpas van de Sella Ronda ligt. Het resort heeft een fraai interieur en biedt mooie kamers te midden van de adembenemende berglandschappen. Dankzij de wellnessfaciliteiten kun je ontspannen in de hot tubs en sauna’s en heerlijk zwemmen in het binnenzwembad. In de middag kun je na de rit genieten op het terras of een aperitiefje nemen aan de bar in de oude boerderij van het hotel. In het restaurant serveren ze iedere dag een ander menu van lokale en Italiaanse gerechten. Je bent er verzekerd van een fantastisch verblijf in de Dolomieten.

LABEL RED

LEVEL RED

MEER DAN 30.000 AUTOLIEFHEBBERS GINGEN JE VOOR

6 DAAGSE AUTOREIS

DE BESTE INSTRUCTEURS STAAN VOOR JE KLAAR

GROOTSTE IN NEDERLAND IN OPENBARE WEG RIJTRAININGEN EN AUTOREZIEN VOOR SPORTAUTO’S

ALLE HOTELOVERNACHTINGEN OP BASIS VAN HALF PENSION

PROGRAMMA EN PRIJZEN

We starten iedere dag om 9 uur met een korte briefing bij het hotel. Hier geeft Dolf aan of er evt. wegomleidingen zijn of waar je die dag op moet letten. De koffiestops zijn rond 10.30 uur en de lunches vanaf 13.00 uur.

De aankomst bij het hotel is om 16.00 uur. Het tijdschema hangt enigszins af van je eigen rijtempo en hoelang je bij uitkijkpunten blijft. 

In de Curves Dolomiti reis rijden we per dag tussen de 250 km. Je hebt genoeg tijd om tussendoor foto’s te maken of ergens te stoppen. 

Je ontvangt bij de start een reistas met een reismagazine. Hier staat de route uitgewerkt in het bol-pijl systeem met alle aanwijzingen zoals de richtingen, adressen en plaatsnamen en wegnummers. Dit is voor rijders die het leuk vinden om samen door een reis heen te navigeren.

Daarnaast krijg je ook een tomtom navigatiesysteem  mee waarop de routes per dag staan geïnstalleerd. Het routeboek heb je dan enkel  nodig voor de adressen van de stops en hotels.  

Nee dat is niet mogelijk. Niet ieder systeem pakt de kleinere weggetjes die wij soms rijden en dan maakt een systeem er een eigen route van. Wij zorgen altijd voor ge-update tomtom navigatiesystemen waarop de route staat zoals deze is bedoeld. 

Classic Double room op basis van half pension € 3790,00 (kamer 25 m2)

Luxe Sella Double room op basis van half pension € 4140,00 ( kamer 40m2)

Classic single room op basis van half pension € 2195,00 (kamer 25m2)

Inclusief in deze reis zijn de 5 hotelovernachtingen met ontbijt en uitstekende diners, een welkomstdrankje, een goodiebag met hierin het reismagazine en de tomtom navigatie (op leenbasis) en de begeleiding.

De koffiestops en lunches worden wel geregeld maar je bent vrij om hiervan gebruik te maken. Voor vertrek krijg je de stops door met de kosten indien er een groepsmenu wordt gemaakt.

Exclusief zijn reisverzekeringen, brandstof en drankjes bij de bar en diners. Onze boekingsvoorwaarden tref onderaan iedere pagina. 

Onze autoreizen zijn voor liefhebbers die houden van toeren met hun sportauto en van het betere stuurwerk. Je kunt de reizen alleen rijden of in een equipe met bijvoorbeeld je partner, vriend, broer of kind. Wij rijden met maximaal 20 auto’s wat neerkomt op gemiddeld 30-35 deelnemers per reisgroep. We brengen iedereen altijd onder in hetzelfde hotel. Naast de prachtige routes die we gaan rijden telt gezelligheid en lekker eten met een groep mensen ook zwaar mee.

In de Curves Dolomiti overnachten we 5 nachten in een 4*+ Mountain resort direct gelegen aan een oogverblindende bergpas met uitkijk op de Dolomieten. 

Dolf Dekking is een erg gezellige reisleider maar daarnaast ook één van de allerbeste rijtrainers van Nederland. Hij stapt tijdens de reis graag bij je in de auto om je auto nog beter te leren kennen en te werken aan je driving skills. Je kunt een korte rijtraining (gratis) volgen en waar is dit nu mooier dan over de mooiste wegen in Europa?

*Mocht Dolf tijdens de reis nodig zijn voor b.v. een wegomleiding of iets van die orde dan heeft dit voorrang op de rijtrainingen.

 

WAT BETEKENEN ONZE LEVELS

LABEL RED
LABEL green

In de level black reizen draait het écht om het sportieve autorijden door mooie natuurgebieden. Je rijdt 300 km per dag en een enkele dag zelfs meer. De hotels zijn uitstekend verzorgd. 

In de level red reizen rijden we gemiddeld 250 km per dag. Het is een prachtige combi van toeren en sportief autorijden door mooie natuurgebieden en leuke plaatsjes. De hotels zijn uitstekend verzorgd.

In de level green reizen rijden we gemiddeld 225 km per dag. Je hebt na de rit voldoende gelegenheid om te genieten van het hotel en/of zwembad en omgeving. De hotels zijn uitstekend verzorgd.