Desert mountains

NOORD SPANJE

DESERT MOUNTAINS

19 T/M 25 SEPTEMBER 202

AUTOREIS SPANJE
Zon, zee en costa’s denkt de grote massa bij het noemen van Spanje. Maar echte autoliefhebbers weten dat dit land een waar stuurmansparadijs is. Waar je nog compleet lege wegen aantreft in de meest oogverblindende landschappen. In de Desert Mountains nemen we je graag mee naar de nog redelijk onbekende westkant van Spanje. In één week laten we je de indrukwekkende pieken van de Picos de Europa zien, de steile kliffen aan de Costa Verde (de Cote d’Azur van het noorden van Spanje), de schilderachtige heuvels van de Rioja en de bergpartijen die lijken op beeldhouwwerken van Gaudi in de semi-woestijn in de Navarra, de Bardenas Reales. Al zin om te vertrekken?

REISSCHEMA

Deze reis is echt voor de kilometervreters die van een reis vol avontuur en stuurwerk houden. De reis start in Cofiño, een piepklein plaatsje dat ligt aan de voet van de Picos de Europa. Dit is voor 3 dagen onze uitvalsbasis om routes te rijden door de Picos de Europa en de Costa Verde. De dagen erna overnachten we in een palacio dat midden in de schilderachtige Rioja ligt. 

Vanaf deze locatie trekken we meer de binnenlanden in en kun je je onderdompelen in dromerige routes tussen de wijngaarden en de buitenaardse landschappen in de Bardenas Reales, de semi-woestijn in de Navarra. We eindigen deze reis in Pamplona waar we bij goed weer als afsluiter een tapas tour door deze leuke stad maken. 

LEVEL BLACK

MEER DAN 30.000 AUTOLIEFHEBBERS GINGEN JE VOOR IN DE RIJTRAININGEN EN REIZEN

ECHTE MOUNTAINSROADS, NATUURPARKEN EN KORTE WOESTIJNROUTE

START 19 SEPT 18.30 UUR FINISH 25 SEPT 11.00 UUR

INCLUSIEF KORTE RIJTRAINING VOOR DE LIEFHEBBER

ONTBIJT EN DINERS INCLUSIEF   LUNCHES EN DRANK EXCLUSIEF

PROGRAMMA EN PRIJZEN

We starten iedere dag om 9 uur met een korte briefing bij het hotel. Hier geeft Dolf aan of er evt. wegomleidingen zijn of waar je die dag op moet letten. De koffiestops zijn rond 10.30 uur en de lunches vanaf 13.00 uur.

De aankomst bij het hotel is om 16.30 uur. Het tijdschema hangt enigszins af van je eigen rijtempo en hoelang je bij uitkijkpunten blijft. 

In de Desert Mountain reis rijden we per dag tussen de 300 km.  Je hebt genoeg tijd om tussendoor foto’s te maken of ergens te stoppen. 

Je ontvangt bij de start een reistas met een reismagazine. Hier staat de route uitgewerkt in het bol-pijl systeem met alle aanwijzingen zoals de richtingen, adressen en plaatsnamen en de wegnummers. Dit is voor rijders die het leuk vinden om samen door een reis heen te navigeren.

Je krijgt ook een tomtom navigatiesysteem mee waarop de routes per dag staan geïnstalleerd. Het routeboek heb je dan enkel alleen nog nodig voor de adressen van alle stops en hotels.  

Nee dat is niet mogelijk. Niet ieder systeem pakt de kleinere weggetjes en vaak maakt een systeem er toch een eigen route van. Wij zorgen altijd voor ge-update tomtom navigatiesystemen waarop de route staat zoals hij is bedoeld. 

Bij Hotel 1 heeft iedereen de kamers met uitzicht op de Picos de Europa. Bij Hotel 2 zijn er verschillende kamer types.

Standard single room op basis van half pension € 2560,00

Standard double room op basis van half pension € 4225,00

Deluxe double room  € 4375,00

Junior Suite double use € 4575,00

 

Inclusief in deze reis zijn de 6 hotelovernachtingen inclusief ontbijt en diners, een welkomstdrankje, een goodiebag met hierin het reismagazine en de tomtom navigatie (op leenbasis) en de begeleiding.

De koffiestops en lunches worden wel geregeld maar je bent vrij om hiervan gebruik te maken. Voor vertrek krijg je de stops door met de kosten indien er een groepsmenu wordt gemaakt.

Exclusief zijn reisverzekeringen, brandstof en drankjes bij de bar en diners. Onze boekingsvoorwaarden tref onderaan iedere pagina. 

Onze autoreizen zijn voor liefhebbers van sportauto’s en het betere stuurwerk. Je kunt de reizen alleen rijden of in een equipe met bijvoorbeeld je partner, vriend, broer of kind. Wij rijden met maximaal 20 auto’s wat neerkomt op gemiddeld 30-35 deelnemers per reisgroep.  We brengen iedereen ook altijd onder in hetzelfde hotel. Naast de prachtige routes die we gaan rijden telt gezelligheid en lekker eten met een groep mensen ook zwaar mee.

In de Desert Mountain reis overnachten in we in 3 uitstekende hotels in de Picos de Europa, de Rioja en de reis eindigt in Pamplona. 

Dolf Dekking is een erg gezellige reisleider maar daarnaast ook één van de allerbeste rijtrainers van Nederland. Hij stapt tijdens de reis graag bij je in de auto om je auto nog beter te leren kennen en te werken aan je driving skills. Je kunt een korte rijtraining (gratis) volgen en waar is dit nu mooier dan over de mooiste wegen in Europa?

*Mocht Dolf tijdens de reis nodig zijn voor b.v. een wegomleiding of iets van die orde dan heeft dit voorrang op de rijtrainingen.

 

Bekijk de video van de Desert Mountain reis

WAT BETEKENEN ONZE LEVELS

LABEL RED
LABEL green

In de level black reizen draait het écht om het sportieve autorijden door mooie natuurgebieden. Je rijdt 300 km per dag en een enkele dag zelfs meer. De hotels zijn uitstekend verzorgd. 

In de level red reizen rijden we gemiddeld 250 km per dag. Het is een prachtige combi van toeren en sportief autorijden door mooie natuurgebieden en leuke plaatsjes. De hotels zijn uitstekend verzorgd.

In de level green reizen rijden we gemiddeld 225 km per dag. Je hebt na de rit voldoende gelegenheid om te genieten van het hotel en/of zwembad en omgeving. De hotels zijn uitstekend verzorgd.