DRIVE Norway

NOORWEGEN

DRIVE NORWAY

30 AUG - 5 SEPT 2021

AUTOREIS NOORWEGEN
Noorwegen, treffender is een stuurmansparadijs niet te noemen. Dit land in het hoge Noorden is één groot natuurpark waar nationale routes doorheen lopen. De afwisseling in de landschappen is ronduit spectaculair te noemen. Op één dag rij je langs de gitzwarte diepe fjorden met de steile wanden, kom je door maandlandschapachtige natuurparken waar de gletsjers en de ijsgroene gletjsermeren langs de weg liggen of rij je door dikke dennenwouden waar de elanden en rendieren langs de randen staan. In de Drive Norway reis ga je het allemaal meemaken en zien.

REISSCHEMA

 

De reis start in Oslo in het Grand Hotel Oslo. Dit statige majestueze witte hotel staat midden in het centrum aan het grote plein. Het hotel is gebouwd is 1874 en in 2017 volledig gerestaureerd. Maar wel met behoud van alle historische kenmerken. Zodra je binnenkomt bij de frontdesk stap je binnen in de oude glorie van de oude royals. Er hangen indrukwekkende art deco lampen, lange trappen met rode lopers en koperen trapleuningen, een bewerkte houten frontdeks vol ornamenten tegen de witgestucte muren en indrukwekkende glas in lood koepels. In de avond hebben we hier ons kennismakingsdiner waar je je andere autoliefhebbers ontmoet die deelnemen aan deze reis.

 
 

In deze reis door het midden van Noorwegen laten we je in 5 dagen immens veel highlights zien. We rijden veel nationale routes door natuurparken die stuk voor stuk heel verschillend en indrukwekkend zijn. Maar door onze enorme reiservaring in Noorwegen, we komen hier al 25 jaar, kennen we ook veel bijzondere wegen en plekken in bossen die je zelf niet snel zult vinden. Denk hierbij aan een spectaculaire waterval midden in een bos of routes langs wildklotsende rivieren. In het uitgebreide programma van deze reis kun je het reisroute van dag tot dag lezen en bekijken.
 

MEER DAN 30 JAAR ERVARING IN RIJTRAININGEN EN AUTOREIZEN

MEER DAN 30.000 AUTOLIEFHEBBERS GINGEN JE VOOR

7 DAAGSE AUTOREIS

DE BESTE INSTRUCTEURS STAAN VOOR JE KLAAR

GROOTSTE IN NEDERLAND IN OPENBARE WEG RIJTRAININGEN EN AUTOREZIEN VOOR SPORTAUTO’S

ALLE HOTELOVERNACHTINGEN OP BASIS VAN HALF PENSION

PROGRAMMA EN PRIJZEN

We starten iedere dag om 9 uur met een korte briefing bij het hotel. Hier geeft Dolf aan of er evt. wegomleidingen zijn of waar je die dag op moet letten. De koffiestops zijn rond 10.30 uur en de lunches vanaf 13.00 uur.

De aankomst bij het hotel is om 16.30 uur. Het tijdschema hangt enigszins af van je eigen rijtempo en hoelang je bij uitkijkpunten blijft. 

In de Drive Norway reis rijden we per dag tussen de 350-400 km. Dit is meer dan in de andere reizen. In Noorwegen is het erg stil op de wegen die wij rijden. Vaak heb je voor de koffiestop al 150 km gereden. In tijd rijden we niet meer dan in een gemiddelde andere reis. 

Je ontvangt bij de start een reistas met een reismagazine. Hier staat de route uitgewerkt in het bol-pijl systeem met alle aanwijzingen zoals de richtingen, adressen en plaatsnamen en de wegnummers. Dit is voor rijders die het leuk vinden om samen door een reis heen te navigeren.

Je krijgt ook een tomtom navigatiesysteem mee waarop de routes per dag staan geïnstalleerd. Het routeboek heb je dan enkel alleen nog nodig voor de adressen van alle stops en hotels.  

Nee dat is niet mogelijk. Niet ieder systeem pakt de kleinere weggetjes en vaak maakt een systeem er toch een eigen route van. Wij zorgen altijd voor ge-update tomtom navigatiesystemen waarop de route staat zoals hij is bedoeld. 

Prijs voor een 2 persoonskamer op basis van half pension € 3850,00

Prijs voor een 1 persoonskamer op basis van half pension € 2295,00

Inclusief in deze reis zijn de 6 hotelovernachtingen inclusief ontbijt en diners, een welkomstdrankje, een goodiebag met hierin het reismagazine en de tomtom navigatie (op leenbasis) en de begeleiding.

Je komt op eigen gelegenheid naar Oslo. Dit kan met de Colorline cruise, DFDS boot of met de auto via Zweden. 

De koffiestops en lunches worden wel geregeld maar je bent vrij om hiervan gebruik te maken. Voor vertrek krijg je de stops door met de kosten indien er een groepsmenu wordt gemaakt.

Exclusief zijn reisverzekeringen, brandstof en drankjes bij de bar en diners. Onze boekingsvoorwaarden tref onderaan iedere pagina. 

Onze autoreizen zijn voor liefhebbers van sportauto’s en het betere stuurwerk. Je kunt de reizen alleen rijden of in een equipe met bijvoorbeeld je partner, vriend, broer of kind. Wij rijden met maximaal 20 auto’s wat neerkomt op gemiddeld 30-35 deelnemers per reisgroep.  We brengen iedereen ook altijd onder in hetzelfde hotel. Naast de prachtige routes die we gaan rijden telt gezelligheid en lekker eten met een groep mensen ook zwaar mee.

Wij zijn tijdens het uitzoeken altijd op zoek naar hotels die om een reden bijzonder zijn. In Oslo overnachten we 2x in een historisch hotel midden in het centrum. De andere overnachtingen zijn bij echt Noorse locaties op prachtige locaties. 

Wij hanteren altijd een hoge standaard van hotels. Deze is in Noorwegen lager dan je gewend bent van ons. Niet omdat we dit niet willen, luxueuze resorts zijn er Noorwegen gewoon niet. 

Dolf Dekking is een erg gezellige reisleider maar daarnaast ook één van de allerbeste rijtrainers van Nederland. Hij stapt tijdens de reis graag bij je in de auto om je auto nog beter te leren kennen en te werken aan je driving skills. Je kunt een korte rijtraining (gratis) volgen en waar is dit nu mooier dan over de mooiste wegen in Europa?

*Mocht Dolf tijdens de reis nodig zijn voor b.v. een wegomleiding of iets van die orde dan heeft dit voorrang op de rijtrainingen.