DRIVE Norway

NOORWEGEN

DRIVE NORWAY

5 - 10 SEPT 2022

AUTOREIS NOORWEGEN
Noorwegen, treffender is een stuurmansparadijs niet te noemen. Dit land in het hoge Noorden is één groot natuurpark waar overweldigende nationale routes doorheen lopen. De afwisseling in de landschappen is ronduit spectaculair te noemen. Op één dag rij je langs de gitzwarte diepe fjorden met de steile wanden, kom je door maandlandschapachtige natuurparken waar de gletsjers en de ijsgroene gletjsermeren langs de weg liggen of rij je door dikke dennenwouden waar de elanden en rendieren langs de randen staan. In de Drive Norway reis ga je het allemaal meemaken en zien.

REISSCHEMA

Hoe je deze reis start kun je zelf bepalen. Je kunt zelf met de auto en/of pont naar Oslo rijden. Maar je kunt ook gebruik maken van het mooie cruiseschip van de Colorline. Je vakantie start direct want er is genoeg te doen op deze luxe boot. Geniet van de vele bars en restaurants, je kunt winkelen, het casino bezoeken, een luxe spa behandeling boeken of zwemmen. Er is een fitness aanwezig, een golfsimulator en een zelf een zwembad. En dat allemaal midden op zee. In de avond hebben we een gezamenlijk diner en je kunt de avond eventueel afsluiten in de nachtclub. Om 10 uur in de ochtend komt de boot aan in Oslo en starten we de autoreis. Kijk hieronder voor de prijzen. Deze worden met en zonder bootreis vermeld. Reis je met de Colorline cruiseboot dan is het vertrek op 4 september en arriveer je op 11 september in Kiel. 

In deze reis door het midden van Noorwegen laten we je in 5 dagen immens veel highlights zien. We rijden over nationale routes door natuurparken die stuk voor stuk heel verschillend en indrukwekkend zijn. Door onze enorme reiservaring in Noorwegen (we komen hier al 25 jaar) kennen we ook veel bijzondere wegen en plekken in bossen die je zelf niet snel zult vinden. Denk hierbij aan een spectaculaire waterval midden in een bos of routes langs wildklotsende rivieren. Highlights zijn zeker de gouden driehoek route bij Geiranger en de Trollstigen, de Route 55, de Strynefjellsvegen en de Hardangervidda. 

LEVEL BLACK

MEER DAN 30.000 AUTOLIEFHEBBERS GINGEN JE VOOR

ROUTE DOOR NATUURPARKEN EN NATIONALE WEGEN

START 5 SEPT 10.00 uur

FINISH 10 SEPT 12.00 uur

INCLUSIEF KORTE RIJTRAINING VOOR DE LIEFHEBBER

HOTELS OP BASIS VAN HALF PENSION

PROGRAMMA EN PRIJZEN

Indien je met de boot meereist ontmoeten we elkaar om 12.30 uur in de haven van Kiel. De boot vaart om 14.00 uur uit en arriveert om 10.00 uur in Oslo. De terugreis is op zaterdag 10 september. De boot vaart om 14.00 uur uit vanuit Oslo en arriveert op zondag 11 september in Kiel.

We starten iedere dag om 9 uur met een korte briefing bij het hotel. Hier geeft Dolf aan of er evt. wegomleidingen zijn of waar je die dag op moet letten. De koffiestops zijn rond 11.00 uur en de lunches vanaf 13.00 uur.

De aankomst bij het hotel is om 17.00 uur. Het tijdschema hangt enigszins af van je eigen rijtempo en hoelang je bij uitkijkpunten blijft. In Noorwegen is onze ervaring dat je regelmatig uit de auto stapt om highlights te bekijken.

In de Drive Norway reis rijden we per dag tussen de 350-400 km. Dit is meer dan in de andere reizen. In Noorwegen is het erg stil op de wegen die wij rijden. Vaak heb je voor de koffiestop al 150 km gereden. De dagen starten om 09.00 uur en zonder oponthoud ben je rond 17.00 uur bij het hotel. 

Je ontvangt bij de start een reistas met een reismagazine. Hier staat de route uitgewerkt in het bol-pijl systeem met alle aanwijzingen zoals de richtingen, adressen en plaatsnamen en de wegnummers. Dit is voor rijders die het leuk vinden om samen door een reis heen te navigeren.

Je krijgt ook een tomtom navigatiesysteem mee waarop de routes per dag staan geïnstalleerd. Het routeboek heb je dan enkel alleen nog nodig voor de adressen van alle stops en hotels.  

Nee dat is niet mogelijk. Niet ieder systeem pakt de kleinere weggetjes en vaak maakt een systeem er toch een eigen route van. Wij zorgen altijd voor ge-update tomtom navigatiesystemen waarop de route staat zoals hij is bedoeld. 

Prijs voor een 2 persoonskamer op basis van half pension € 3895,00 (exclusief bootreis)

Bootreis voor 2 personen inclusief auto, buitenhut, ontbijt en diner op de Colorline cruise € 1290,00

Prijs voor een 1 persoonskamer op basis van half pension € 2295,00 (exclusief bootreis) 

Bootreis voor 1 persoon inclusief auto, buitenhut, ontbijt en diner op de Colorline cruise € 995,00

Inclusief in deze reis zijn 6 hotelovernachtingen inclusief ontbijt en diners, een goodiebag met hierin het reismagazine en de tomtom navigatie (op leenbasis) en de begeleiding.

De bootreis gaat met de Colorline cruiseboot. Inclusief in de bootprijs is de reis voor 1 of 2 personen, een buitenhut, ontbijt en 3 gangen diner, transport van 1 personenauto voor een retour reis van Kiel-Oslo. 

De koffiestops en lunches zijn voor eigen rekening. 

Verder zijn de reisverzekeringen, brandstof en drankjes bij de bar en diners exclusief. Onze boekingsvoorwaarden tref onderaan iedere pagina. 

Onze autoreizen zijn voor liefhebbers van sportauto’s en het betere stuurwerk. Je kunt de reizen alleen rijden of in een equipe met bijvoorbeeld je partner, vriend, broer of kind.  Naast de prachtige routes die we gaan rijden telt gezelligheid met een groep mensen ook zwaar mee.

De Noorwegen reis is echt een reis voor mensen die houden van het betere stuurwerk door de prachtige natuur van dit land. Verwacht geen luxe resorts in dit land. Noorwegen heeft een lagere standaard van hotels dan hotels in de rest van Europa.

 

 

We overnachten in 4 sterrenhotels en in Oslo in een 5 sterrenhotel midden in het centrum. Houd er rekening mee dat de standaard van Noorse hotels lager is dan de rest van Europa en onze andere reizen. 

De bootreis gaat met de cruiseboot van de Colorline. Wil je hiervan gebruik maken dan kun je dit via ons boeken maar je kunt het ook zelf boeken via de website van de Colorline: https://www.colorline.nl

Dolf Dekking is een erg gezellige reisleider maar daarnaast ook één van de allerbeste rijtrainers van Nederland. Hij stapt tijdens de reis graag bij je in de auto om je auto nog beter te leren kennen en te werken aan je driving skills. Je kunt een korte rijtraining (gratis) volgen en waar is dit nu mooier dan over de mooiste wegen in Europa?

*Mocht Dolf tijdens de reis nodig zijn voor b.v. een wegomleiding of iets van die orde dan heeft dit voorrang op de rijtrainingen.

 

WAT BETEKENEN ONZE LEVELS

LABEL RED
LABEL green

In de level black reizen draait het écht om het sportieve autorijden door mooie natuurgebieden. Je rijdt 300 km per dag en een enkele dag zelfs meer. De hotels zijn uitstekend verzorgd. 

In de level red reizen rijden we gemiddeld 250 km per dag. Het is een prachtige combi van toeren en sportief autorijden door mooie natuurgebieden en leuke plaatsjes. De hotels zijn uitstekend verzorgd.

In de level green reizen rijden we gemiddeld 225 km per dag. Je hebt na de rit voldoende gelegenheid om te genieten van het hotel en/of zwembad en omgeving. De hotels zijn uitstekend verzorgd.