elbe valley

Duitsland – Tsjechië – Polen

ELBE VALLEY

12 T/M 16 JUNI 2024

Start de motoren en maak je klaar voor een avontuur door de schilderachtige omgeving van de Elbe Vallei in Duitsland, Tsjechië en Polen. We beginnen onze reis in het betoverende Dresden en verkennen adembenemende natuurparken, waaronder het spectaculaire Saksisch Zwitserland en Boheems Zwitserland. Geniet van de opwindende stuurwegen en laat je betoveren door de prachtige natuur.

Op de volgende dag brengen we een bezoek aan het indrukwekkende Broumovsko natuurpark, waar de imposante rotsformaties van Ardspach en Teplice op je wachten. Maak je klaar om te worden weggeblazen door deze bijzondere natuurlijke schoonheid die je soms het gevoel geven of je in Noorwegen rijdt.

Tot slot nemen we je mee op een heerlijke stuurmansroute door het majestueuze Reuzengebergte. Beleef een ultieme mini-vakantie en ontdek een compleet andere wereld, op slechts 6 uur rijden van Nederland.

PROGRAMMA

We ontmoeten elkaar op woensdag 12 juni om 18.30 uur in het mooie Dresden bij een mooi Schlosshotel met uitkijk op de Elbe. Vanaf hier starten de 3 toerdagen door Tsjechië en Polen. De dagen erna verblijf je 3 nachten in een luxe 5*Mountain resort in het Poolse gedeelte van het Reuzengebergte. 

Vanuit Dresden rijden we naar  het natuurpark Saksisch Zwitserland. Hier is het prachtig rijden over de mooie bosrijke wegen. Onderweg passeer je veel pittoreske dorpjes met veel oude landhuizen en kastelen. We maken een stop bij de Basteibrug, de grote zandstenen brug vanwaar je een adembenemend uitzicht krijgt over de tafelbergen, rotspartijen en de Elbe. 

De tweede rijdag gaan we naar het Broumovsko natuurpark en passeren hier enkele prachtige steden zoals Broumov en Trutnov. Het zijn prachtige plaatsen met veel kleurrijke oude historische panden.  In het natuurpark bevinden zich de adembenemende Adršpach rotsen en de indrukwekkende Teplice rotsen. Tussen deze twee gebieden bevindt zich het wolvenravijn, ook wel bekend als Vlčí rokle, een zeven kilometer lange kloof.

 Het Wolvenravijn heeft zelfs als filmlocatie gediend voor delen van “De Kronieken van Narnia”. Deze unieke rotsformaties, gevormd door eeuwenlange invloeden van wind en water, creëren een betoverend landschap met imposante pieken, smalle doorgangen en verborgen grotten. Dit park heeft met de weelderige bossen en vele houten huizen een bijna Noorse sfeer. 

Op de derde dag maken we een ronde door het Reuzengebergte dat op de grens van Tsjechië en Polen ligt. Het is hier prachtig rijden. Naast het indrukwekkende landschap heeft het Reuzengebergte ook een rijke culturele geschiedenis en erfgoed. Het gebied is bezaaid met charmante dorpjes, historische kastelen en traditionele houten huizen. De lokale bevolking is nog steeds sterk verbonden met hun traditionele cultuur en levensstijl, wat het gebied een unieke sfeer geeft. 

Op zondagochtend 16 juni kun je na het heerlijke ontbijtbuffet uitchecken en de terugreis naar Nederland inzetten. 

Travel to Drive

VEEL PRACHTIGE HIHGLIGHTS IN DEZE REIS

EEN LANG WEEKEND STUREN VOOR DE LIEFHEBBER VAN UITDAGEND BOCHTENWERK 

INCLUSIEF KORTE RIJTRAINING VOOR DE LIEFHEBBER

ONTBIJT EN DINERS INCLUSIEF   LUNCHES EN DRANK EXCLUSIEF

PRIJZEN EN VRAGEN

Single deluxe rooms € 2235,00
Double deluxe rooms € 3795,00
Double exclusive rooms € 3980,00

Inclusief zijn 4 overnachtingen in prachtige locaties incl. toeristenbelasting en parkeerkosten.
– welkomstdrankje
– 4 x ontbijtbuffet
– 4 x diner incl. drankarrangement
– 3 x koffiestops
– 3 x lunches incl. drankjes*

De exclusief uitgezette route met begeleiding, inlog op onze navigatieapp en een goodiebag met routboek.

*wij bieden geen alcohol aan tijdens de lunches

Onze autoreizen zijn speciaal ontworpen voor liefhebbers van sportauto’s die genieten van het rijden van toerritten langs de prachtigste wegen in Europa. Je hebt de mogelijkheid om de reis solo te maken of om samen met een partner, vriend, broer of kind als equipe deel te nemen. Naast het rijden van prachtige routes, leggen we ook veel nadruk op gezelligheid en genieten van goed eten in het gezelschap van gelijkgestemde mensen.

Tijdens deze reis verblijf je in top hotels op prachtige locaties. Na je boeking ontvang je een overzicht met alle relevante informatie over de verschillende verblijfplaatsen.

Dolf Dekking is een erg gezellige reisleider maar daarnaast ook één van de allerbeste rijtrainers van Nederland. Hij stapt tijdens de reis graag bij je in de auto om je auto nog beter te leren kennen en te werken aan je driving skills. Je kunt een korte rijtraining (gratis) volgen en waar is dit nu mooier dan over de mooiste wegen in Europa?

*Mocht Dolf tijdens de reis nodig zijn voor b.v. een wegomleiding of iets van die orde dan heeft dit voorrang op de rijtrainingen.

 

Een maand voor vertrek ontvang je een nieuwsbrief met hierin alle laatste informatie voor de reis. Hierin tref je alle hotel locaties, de deelnemerslijst, de highlights in deze reis, informatie over het installeren van de navigatie app en de informatie voor de lunches. We maken ook een groepsapp aan waarmee we tijdens de reis contact met elkaar kunnen houden. En natuurlijk voor het delen van leuke foto’s. Je ontvangt voor vertrek een uitnodiging voor de groepsapp. 

Mocht je onverhoopt de reis moeten annuleren? Een annulering moet altijd schriftelijk via dit e-mailadres gedaan worden: info@dolfdekking.nl. Is de annulering binnen de annuleringsperiode? Dan boeken wij de gedane betaling terug. 


Doe je dit na de annuleringsperiode? Dan gelden de boekingsvoorwaarden*. Deze kun je hier nalezen: boekingsvoorwaarden.

*Voor een annulering kun je de reiskosten met een geldige reden via een annuleringsverzekering terugvragen. 

Belangrijk:
Soms kunnen wij een vervanger voor je vinden via onze wachtlijst. In dat geval brengen wij € 150,00 administratiekosten in rekening voor de geannuleerde reis.

De wachtlijst kan een optie zijn om een vervanger te vinden, maar dit is géén garantie. Indien het niet lukt om een vervanger te vinden, zijn we genoodzaakt om de annuleringskosten conform de boekingsvoorwaarden in rekening te brengen.