HIDEAWAY TOUR

ZUID SPANJE

HIDEAWAY TOUR

15 - 21 OKTOBER 2023

Zon, zee en costa’s, dat is waar je aan denkt bij een vakantie naar Spanje. Minder bekend is dat Spanje een waar stuurmansparadijs is. Je treft er nog compleet lege wegen in de meest oogverblindende landschappen. In de HideAway Tour nemen we je graag mee naar Zuid Spanje. Daar waar de Spaanse cultuur door de geschiedenis vermengd is met veel Arabische invloeden. In één week laten we je de grootste olijfboomgaarden ter wereld zien, de besneeuwde bergtoppen en de pittoreske bergdorpjes van de Sierra Nevada, steden met veel Arabische invloeden zoals Ronda, Guadix en Granada. Al zin om te vertrekken?

REISSCHEMA

De reis start op 15 oktober in Valencia. Deze historische stad met de oude kathedraal, de sjieke Gran Via, de stad van de kunst en wetenschap “Ciudad de las Artes y las Ciencias” en uiteraard de stranden. Het is een aanrader om 1 of 2 dagen eerder te arriveren zodat je dit kunt bekijken. Deze reis is echt voor rijders die van veel en mooi stuurwerk houden. Je rijdt per dag zeker 300 kilometer. De reis telt vele highlights zoals een van de mooiste dorpjes van Spanje; Alcala del Jucar. We rijden door de Sierra Nevada, bezoeken het grootste grottendorp van Europa in Guadix, overnachten in Granada en hebben een diner in de zigeunerwijk inclusief een prachtige flamencoshow. Ook rijden we door het historische Ronda. Dit is ook één van de mooiste steden van Spanje. De stad ligt in een bergachtig gebied op een hoogte van 750 meter. Ronda wordt in tweeën gesplitst door de rivier Guadalevín die een diepe kloof heeft achtergelaten. 

Deze diepe kloof, de Tajo de Ronda met de spectaculaire brug Puente Nuevo, is ook de reden waarom dit stadje zo beroemd is geworden. We overnachten de laatste 2 nachten in een heerlijk hotel net boven Malaga dat op een groot landgoed ligt verscholen achter de bergen. Je kunt in de middag bij mooi weer genieten van de zwembaden in de tuinen, gebruik maken van de spa of gym of relaxen op de terrassen in de tuinen. Deze laatste reis van ons seizoen sluiten we af met een klein feestje. De reis naar de startlocatie in Valencia is natuurlijk al een prachtige trip. Maar heb je hier geen zin in? Dan kun je aanvliegen naar Valencia en terugvliegen vanaf Malaga. Je auto gaat dan op transport. De auto’s worden naar de startlocatie gebracht en bij de eindlocatie weer opgehaald. Voor zowel de vliegtickets als het transport werken wij al jaren samen met betrouwbare partners.

Travel to Drive

MEER DAN 30.000 AUTOLIEFHEBBERS GINGEN JE VOOR

7 DAAGSE AUTOREIS

GROOTSTE IN NEDERLAND IN OPENBARE WEG RIJTRAININGEN EN AUTOREIZEN VOOR SPORTAUTO’S

ALLE HOTELOVERNACHTINGEN OP BASIS VAN HALF PENSION

PROGRAMMA EN PRIJZEN

We starten iedere dag om 9 uur met een korte briefing bij het hotel. Hier geeft Dolf aan of er evt. wegomleidingen zijn of waar je die dag op moet letten. De koffiestops zijn rond 10.30 uur en de lunches vanaf 13.00 uur.

De aankomst bij het hotel is om 16.30 uur. Het tijdschema hangt enigszins af van je eigen rijtempo en hoelang je bij uitkijkpunten blijft. 

In de HideAway tour rijden we per dag rond de 300 km.  Dit is een echte reis voor liefhebbers van kilometers maken. Je hebt genoeg tijd om tussendoor foto’s te maken of ergens te stoppen. 

Je kunt inloggen op onze navigatie app. Hier staan alle routes per dag op geïnstalleerd. Je rijd de routes dan vanaf je telefoon of Apple CarPlay. Je ontvangt bij de start een reistas met een reismagazine. Hier staat de route uitgewerkt in het bol-pijl systeem met alle aanwijzingen zoals de richtingen, adressen en plaatsnamen en de wegnummers. Dit is voor rijders die het leuk vinden om samen door een reis heen te navigeren.

Standard single room op basis van half pension incl. drankarrangement bij de diners € 2695,00

Standard Double room op basis van half pension incl. drankarrangement bij de diners € 4225,00

Deluxe Double room op basis van half pension incl. drankarrangement bij de diners € 4415,00

Wil je een upgrade op de kamers? Dit regelen we graag en kijken we wat er beschikbaar is. 

Onze autoreizen zijn voor liefhebbers van sportauto’s en het betere stuurwerk. Je kunt de reizen alleen rijden of in een equipe met bijvoorbeeld je partner, vriend, broer of kind. Wij rijden met maximaal 20 auto’s wat neerkomt op gemiddeld 30-33 deelnemers per reisgroep.  We brengen iedereen ook altijd onder in hetzelfde hotel. Naast de prachtige routes die we gaan rijden telt gezelligheid en lekker eten met een groep mensen ook zwaar mee.

In de Hideaway tour overnachten we bijna iedere dag in een ander hotel. Het zijn allemaal luxe hotels. Enkele hotels beschikken over een spa, gym en zwembad waarvan gebruik kan worden gemaakt. 

Dolf Dekking is een erg gezellige reisleider maar daarnaast ook één van de allerbeste rijtrainers van Nederland. Hij stapt tijdens de reis graag bij je in de auto om je auto nog beter te leren kennen en te werken aan je driving skills. Je kunt een korte rijtraining (gratis) volgen en waar is dit nu mooier dan over de mooiste wegen in Europa?

*Mocht Dolf tijdens de reis nodig zijn voor b.v. een wegomleiding of iets van die orde dan heeft dit voorrang op de rijtrainingen.