HIGHLANDS

SCHOTLAND

HIGHLANDS

8 T/M 14 2023

In mei 2023 gaan we terug naar de Schotse Hooglanden. We hebben een vernieuwde reis uitgezet in dit prachtige land met zijn mystieke landschappen en adembenemende natuur. Je kunt rekenen op 5 dagen zeer mooi stuurwerk  langs de spectaculaire bergen en gletsjervalleien van Glencoe de grasgroene heuvels de Lowlands, rotsformaties en mystieke uitzichten in de vele natuurparken en de waanzinnige uitzichten langs de oostelijke kustlijn en over de vele lochs van Schotland. Onze overnachtingen zijn net zo divers want we slapen in twee herenhuizen, een Schotser dan Schots golf resort aan de oostkust en het moderne Dakota hotel waar F1 coureur David Coldthard de eigenaar van is geweest. Tel daarbij op alle leuke stops in de pittoreske Schotse dorpjes en je hebt een geweldige kennismaking met de Highlands te pakken!

PROGRAMMA

De reis start dicht bij huis n.l. in de haven van IJmuiden. Op 8 mei verzamelen we in de middag en gaan inschepen rond 4 uur. Op de boot hebben we een welkomstdrankje en het diner. De volgende dag komen we rond 9 uur aan in de haven van Newcastle. Highlights in deze reis zijn o.a. de natuurparken het Kielder Forest park, het Cairngorms National Park en de Lochlomond and the Trossachs national park. We rijden door het Great Glen gebied waar het mysterieuze Lochness en het mooie Fort Augustus ligt. Het natuurgebied bij Glen Coe met zijn spectaculaire bergen en gletsjervalleien slaan we natuurlijk niet over. 

Dan gaan we verder naar de oostkust van Schotland. Daar rijden we naar de parel aan de oostkust; St Andrews. Dit is een prachtige stad met het St Andrews castle, de wereldberoemde golfbanen en de historische straatjes. Hier overnachten we ook aan de kust in een mooi historisch hotel. We rijden een route langs deze spectaculaire kustlijn en gaan verder via de binnenland naar de Queensferry waar we mooie North bridge niet overslaan. De laatste dag rijden we terug via de Schotse laaglanden met de groene heuvels en pittoreske dorpjes terug naar de haven van Newcastle. Hier nemen we einde middag de boot om op zondag 14 mei in de ochtend aan te komen in IJmuiden. 

NIET GESCHIKT VOOR ELEKTRISCHE AUTO’S

MEER DAN 30.000 AUTOLIEFHEBBERS GINGEN JE VOOR

7 DAAGSE AUTOREIS

DE BESTE INSTRUCTEURS STAAN VOOR JE KLAAR

GROOTSTE IN NEDERLAND IN OPENBARE WEG RIJTRAININGEN EN AUTOREIZEN VOOR SPORTAUTO’S

ALLE HOTELOVERNACHTINGEN OP BASIS VAN HALF PENSION

PROGRAMMA EN PRIJZEN

We starten iedere dag om 9 uur met een korte briefing bij het hotel. Hier geeft Dolf aan of er evt. wegomleidingen zijn of waar je die dag op moet letten. De koffiestops zijn rond 10.30 uur en de lunches vanaf 13.00 uur.

De aankomst bij het hotel is om 16.00 uur. Het tijdschema hangt enigszins af van je eigen rijtempo en hoelang je bij uitkijkpunten blijft. 

In de Highlands reis rijden we per dag gemiddeld 300 km. Je hebt genoeg tijd om tussendoor foto’s te maken of ergens te stoppen. 

Je ontvangt bij de start een reistas met een reismagazine. Hier staat de route uitgewerkt in het bol-pijl systeem met alle aanwijzingen zoals de richtingen, adressen en plaatsnamen en wegnummers. Dit is voor rijders die het leuk vinden om samen door een reis heen te navigeren.

Daarnaast krijg je ook de routes digitaal aangeleverd in een navigatie app. Hiermee kun je de route rijden vanaf je telefoon of Apple CarPlay. 

Nee dat is niet mogelijk. Je kunt gebruik maken van ons navigatie account waarop je kunt inloggen. Deze kun je gebruiken op je mobiele telefoon of koppelen aan je Apple CarPlay

Single room op basis van half pension / buitenhut € 2895,00

Double room op basis van half pension / buitenhut € 4635,00

Inclusief in deze reis zijn de bootovertocht met de DFDS ferrie (buitenhut) en 4 hotelovernachtingen met ontbijt en uitstekende diners, een welkomstdrankje, de uitgezette route inclusief begeleiding, een goodiebag met hierin het reisboek en de routes digitaal op onze navigatieapp.

De koffiestops en lunches worden wel geregeld maar je bent vrij om hiervan gebruik te maken. Voor vertrek krijg je de stops door met de kosten indien er een groepsmenu wordt gemaakt.

Exclusief zijn reisverzekeringen, brandstof en drankjes bij de bar en diners. Onze boekingsvoorwaarden tref onderaan iedere pagina. 

Onze autoreizen zijn voor liefhebbers die houden van toeren met hun sportauto en van het betere stuurwerk. Je kunt de reizen alleen rijden of in een equipe met bijvoorbeeld je partner, vriend, broer of kind. Wij rijden met maximaal 20 auto’s wat neerkomt op gemiddeld 30-35 deelnemers per reisgroep. We brengen iedereen altijd onder in hetzelfde hotel. Naast de prachtige routes die we gaan rijden telt gezelligheid en lekker eten met een groep mensen ook zwaar mee.

In de Highlands reis overnachten we 2 nachten op de DFDS ferrie in een buitenhut en 4 dagen in prima hotels. 

Houd er rekening mee dat de standaard in Schotland in de hotels lager is dan in de reizen op het vaste land in Europa. 

Wil je een upgrade in de hotels? Dan kun je dit doorgeven en kijken we naar de beschikbaarheid hiervoor. 

Dolf Dekking is een erg gezellige reisleider maar daarnaast ook één van de allerbeste rijtrainers van Nederland. Hij stapt tijdens de reis graag bij je in de auto om je auto nog beter te leren kennen en te werken aan je driving skills. Je kunt een korte rijtraining (gratis) volgen en waar is dit nu mooier dan over de mooiste wegen in Europa?

*Mocht Dolf tijdens de reis nodig zijn voor b.v. een wegomleiding of iets van die orde dan heeft dit voorrang op de rijtrainingen.