HUNSRÜCK RALLY

DUITSLAND

HUNSRÜCK RALLY

13 T/M 15 MEI 2022

De Hünsruck is het minder bekende broertje van het Schwarzwald, net boven de Franse grens. De Hunsbuckel, zoals de Duitsers het zelf noemen, behoort tot de aantrekkelijkste middengebergtes in Duitsland. Het heeft een unieke ligging, het wordt omsloten door de rivieren de Moezel, Nahe, Saar en de Rijn. Onze reis gaat deels door het Rijnland-Palts, Saarland, een klein stukje Noordelijke Vogezen en de Hunsrück. Je treft er weelderige wouden met verstopte kastelen, uitzichtpunten over de bossen, rivierdalen en er liggen wegen die kronkelen als adders door het landschap. Een gedeelte van dit gebied is zelfs beschermd door UNESCO. En dat allemaal in slechts 5 uur rijden vanaf Nederland. Wij hebben de leukste wegen voor je uitgezocht voor deze Hunsrück Rally. Een waar stuurmansparadijs om de hoek. 

REISSCHEMA

We verzamelen, net boven de Franse grens, in het kleine stadje Hornbach dat slechts 1500 inwoners telt. We overnachten hier beiden dagen in het historische Klosterhotel. We verzamelen op vrijdagavond om 18.30 uur in Hornbach, hopelijk in de mooie kloostertuin, waar we na een welkomstdrankje aan tafel gaan voor een lekker diner. 

Hightlights in deze route zijn het Pfälzerwald, de zuidelijke wijnroute met dorpjes als Maikammer, de Karlstad Schlucht en de route naar Kirchberg en de Moezel. De weekendtrip eindigt in Altlay met een late lunch. Vanaf hier kun je rond 15.00 uur de terugreis naar Nederland op eigen gelegenheid inzetten. 

MEER DAN 30 JAAR ERVARING IN RIJTRAININGEN EN AUTOREIZEN

MEER DAN 30.000 AUTOLIEFHEBBERS GINGEN JE VOOR

3 DAAGSE AUTOREIS

DE BESTE INSTRUCTEURS STAAN VOOR JE KLAAR

GROOTSTE IN NEDERLAND IN OPENBARE WEG RIJTRAININGEN EN AUTOREZIEN VOOR SPORTAUTO’S

ALLE HOTELOVERNACHTINGEN OP BASIS VAN HALF PENSION

PROGRAMMA EN PRIJZEN

We starten iedere dag om 9 uur met een korte briefing bij het hotel. Hier geeft Dolf aan of er evt. wegomleidingen zijn of waar je die dag op moet letten. De koffiestops zijn rond 10.30 uur en de lunches vanaf 13.00 uur.

De aankomst bij het hotel is om 16.30 uur. Het tijdschema hangt enigszins af van je eigen rijtempo en hoelang je bij uitkijkpunten blijft. 

Deze trip eindigt op zondagmiddag tussen 15.00 -16.00 uur. 

In de Hunsrück Rally rijden we op zaterdag ongeveer 300 km.  Op zondag is de dag iets korter en rijden we 240 km.

Je ontvangt bij de start een reistas met een reismagazine. Hier staat de route uitgewerkt in het bol-pijl systeem met alle aanwijzingen zoals de richtingen, adressen en plaatsnamen en de wegnummers. Dit is voor rijders die het leuk vinden om samen door een reis heen te navigeren.

Je krijgt ook een tomtom navigatiesysteem mee waarop de routes per dag staan geïnstalleerd. Het routeboek heb je dan enkel alleen nog nodig voor de adressen van alle stops en hotels.  

Nee dat is niet mogelijk. Niet ieder systeem pakt de kleinere weggetjes en vaak maakt een systeem er toch een eigen route van. Wij zorgen altijd voor ge-update tomtom navigatiesystemen waarop de route staat zoals hij is bedoeld. 

Double room op basis van half pension € 1395,00

Prijs single room op basis van half pension € 875,00

Inclusief in deze reis zijn de 2 hotelovernachtingen inclusief ontbijt en diners, een welkomstdrankje, de koffiestops, een goodiebag met hierin het reismagazine en de tomtom navigatie (op leenbasis) en de begeleiding.

De lunches worden wel geregeld maar je bent vrij om hiervan gebruik te maken. Voor vertrek krijg je de stops door met de kosten indien er een groepsmenu wordt gemaakt.

Exclusief zijn reisverzekeringen, brandstof en drankjes bij de bar en diners. Onze boekingsvoorwaarden tref onderaan iedere pagina. 

Onze autoreizen zijn voor liefhebbers van sportauto’s en het betere stuurwerk. Je kunt de reizen alleen rijden of in een equipe met bijvoorbeeld je partner, vriend, broer of kind. Wij rijden met maximaal 20 auto’s wat neerkomt op gemiddeld 30-35 deelnemers per reisgroep.  We brengen iedereen ook altijd onder in hetzelfde hotel. Naast de prachtige routes die we gaan rijden telt gezelligheid en lekker eten met een groep mensen ook zwaar mee.

In de Hunsrück Rally slapen we beiden dagen in een historisch 4 sterren kloosterhotel in Hornbach net boven de Franse grens. 

Dolf Dekking is een erg gezellige reisleider maar daarnaast ook één van de allerbeste rijtrainers van Nederland. Hij stapt tijdens de reis graag bij je in de auto om je auto nog beter te leren kennen en te werken aan je driving skills. Je kunt een korte rijtraining (gratis) volgen en waar is dit nu mooier dan over de mooiste wegen in Europa?

*Mocht Dolf tijdens de reis nodig zijn voor b.v. een wegomleiding of iets van die orde dan heeft dit voorrang op de rijtrainingen.