HUNSRÜCK RALLY

DUITSLAND

HUNSRÜCK RALLY

2 - 4 JUNI 2023

De Hünsruck is het minder bekende broertje van het Schwarzwald, net boven de Franse grens. De Hunsbuckel, zoals de Duitsers het zelf noemen, behoort tot de aantrekkelijkste middengebergtes in Duitsland. Het heeft een unieke ligging, het wordt omsloten door de rivieren de Moezel, Nahe, Saar en de Rijn. Onze reis gaat deels door het Rijnland-Palts, Saarland, een klein stukje Noordelijke Vogezen en de Hunsrück. Je treft er weelderige wouden met verstopte kastelen, uitzichtpunten over de bossen, rivierdalen en er liggen wegen die kronkelen als adders door het landschap. Een gedeelte van dit gebied is zelfs beschermd door UNESCO. En dat allemaal in slechts 5 uur rijden vanaf Nederland. Wij hebben de leukste wegen voor je uitgezocht voor deze Hunsrück Rally. Een waar stuurmansparadijs om de hoek. 

REISSCHEMA

We verzamelen op vrijdagavond om 18.30 uur net boven de Franse grens, in het kleine stadje Hornbach dat slechts 1500 inwoners telt. We overnachten hier beiden dagen in een historisch kloosterhotel. Na een welkomstdrankje en het uitreiken van de goodiebags hebben we een gezamenlijk diner. Op zaterdagochtend start de tour. 

Highlights in deze route zijn het Pfälzerwald, de zuidelijke wijnroute met dorpjes als Maikammer, de Karlstad Schlucht en de route naar Kirchberg en de Moezel. De weekendtrip eindigt in Altlay met een late lunch. Vanaf hier kun je rond 15.00 uur de terugreis naar Nederland op eigen gelegenheid inzetten. 

LEVEL RED                     

MEER DAN 30.000 AUTOLIEFHEBBERS GINGEN JE VOOR IN DE TRAININGEN EN REIZEN

ROUTE DOOR HEUVELACHTIGE EN BOSRIJKE OMGEVING

START 2 JUNI  18.30 UUR FINISH 4 JUNI 15.00 UUR

INCLUSIEF KORTE RIJTRAINING VOOR DE LIEFHEBBER

ONTBIJT EN DINERS INCLUSIEF   LUNCHES EN DRANK EXCLUSIEF

PROGRAMMA EN PRIJZEN

We starten beide dagen om 9 uur met een korte briefing bij het hotel. Hier geeft Dolf aan of er wegomleidingen zijn of waar je die dag op moet letten. De koffiestops zijn rond 10.30 uur en de lunches vanaf 13.00 uur.

De aankomst bij het hotel is tussen 16.30 – 17.00 uur. Het tijdschema hangt enigszins af van je eigen rijtempo en hoelang je bij uitkijkpunten en stops blijft. 

De Hunsrück Rally eindigt op zondagmiddag 15 mei om 15.00 uur in Altlay.

In de Hunsrück Rally rijden we op zaterdag 300 km. Op zondag rijden we 240 km. 

Je ontvangt bij aanvang een goodiebag met een reismagazine. Hier staat de route uitgewerkt in het bol-pijl systeem met alle aanwijzingen zoals de richtingen, adressen, plaatsnamen en wegnummers. Dit is voor rijders die het leuk vinden om samen een reis te navigeren.

Je krijgt toegang tot onze navigatie-app mee waarop de routes per dag staan geïnstalleerd. Het routeboek heb je wel nodig voor de adressen van de koffie- en lunchstops en het adres van het hotel. 

Double room op basis van half pension € 1455,00

Prijs single room op basis van half pension € 925,00

Inclusief in deze reis zijn 2 hotelovernachtingen inclusief ontbijt en diners, een welkomstdrankje, een goodiebag met hierin het reismagazine en toegang tot de navigatieapp en de begeleiding.

De koffiestops en lunches worden wel geregeld maar je bent vrij om hiervan gebruik te maken. Voor vertrek krijg je de stops door met de kosten indien er een groepsmenu wordt gemaakt.

Exclusief zijn reisverzekeringen, brandstof, koffiestops, lunches, drankjes bij de bar en diners. Onze boekingsvoorwaarden tref onderaan iedere pagina. 

Onze autoreizen zijn voor liefhebbers van sportauto’s en het betere stuurwerk. Je kunt de reizen alleen rijden of in een equipe met bijvoorbeeld je partner, vriend, broer of kind. Wij rijden met maximaal 20 auto’s wat neerkomt op gemiddeld 30-35 deelnemers per reisgroep.  We brengen iedereen ook altijd onder in hetzelfde hotel. Naast de prachtige routes die we gaan rijden telt gezelligheid en lekker eten met een groep mensen ook zwaar mee. 

In de Hunsrück Rally slapen we beiden dagen in een mooi historisch 4 sterren kloosterhotel in Hornbach net boven de Franse grens. 

Er is een kleine spa aanwezig in het hotel. 

Dolf Dekking is een erg gezellige reisleider maar daarnaast ook één van de allerbeste rijtrainers van Nederland. Hij stapt tijdens de reis graag bij je in de auto om je auto nog beter te leren kennen en te werken aan je driving skills. Je kunt een korte rijtraining (gratis) volgen en waar is dit nu mooier dan over de mooiste wegen in Europa?

*Mocht Dolf tijdens de reis nodig zijn voor b.v. een wegomleiding of iets van die orde dan heeft dit voorrang op de rijtrainingen.