ROAD TO ROME

La Dolce Vita

ROAD TO ROME

16 - 22 APRIL 2023

La Dolce Vita, het goede leven. Wellicht de meest passende drie woorden voor deze reis. In deze autoreis gaan we 5 dagenlang gaan rijden over de slingerende wegen met schilderachtige landschappen en vele historische dorpjes. Daarnaast hebben we met veel culinaire verrassingen en prachtige hotels.

Deze autoreis start de reis op zondag 16 april in Varignana, net onder Bologna. Vanaf hier gaan we op weg naar Rome. Dat er vele wegen naar Rome leiden laten we je graag zien. In deze reis met heerlijk stuurwerk is er zeer veel afwisseling in de landschappen en de regio’s. We houden mooie stops en lunches in de historische dorpjes die het midden van Italië rijk is.

PROGRAMMA

De reis start midden in het hart van de Chianti Classico wijnstreek. De Chiantigiana, de SR222 Strade del Vino, is een van de mooiste en charmantste autoroutes van Italië. De panoramische, bochtige weggetjes slingeren hier over de glooiende Toscaanse heuvels die beplant zijn met olijfbomen en wijnranken. De druiven zijn bedoeld voor de wijn met de zwarte haan, de Chianti Classico die je hier natuurlijk volop kunt drinken. We passeren prachtige historische dorpjes, zoals Volterra, waar de tijd eeuwen heeft stil gestaan.
In Panzano in Chianti stoppen we voor een lunch. Het dorpje ligt op een heuvel waardoor je een prachtig uitzicht krijgt over de omliggende omgeving. Panzano heeft een klein historisch centrum maar is wereldwijd bekend geworden door de bekendste Toscaanse slager Dario Cecchini. Dario is bekend geworden door de Netflix serie “Chef’s Table”. Wij gaan in één van zijn restaurants lunchen en uiteraard genieten van de echte bistecca alla Florentina.
De goddelijke Val D’Orcia vallei ontbreekt zeker niet in deze reis. Dit betoverende heuvellandschap, dat vernoemd is naar de rivier de Orcia, is een UNESCO werelderfgoed en ligt ten zuiden van Siena. Het is schilderachtig mooi en bijzonder fotogeniek, de vallei is niet voor niets regelmatig filmdecor voor filmopnames. De wegen zijn geflankeerd door cipressen en velden in 50 tinten groen. Hier zet je de je auto meer dan eens aan de kant om dit bijzondere stukje aarde te bewonderen. De ‘Cappella della Madonna di Vitaleta,’ één van de meest gefotografeerde plekken van de Val d’Orcia, passeren we ook.
Bekende plaatsen waar we lunchen of doorheen komen zijn San Gimignano, het middeleeuwse stadje met een skyline met torens die nagenoeg niet veranderd is sinds de Middeleeuwen. De veertien middeleeuwse torens hebben het dorp de bijnaam “Manhattan van de Middeleeuwen” gegeven.

We bezoeken voor een korte stop het prachtige stad Siena, dat bekend is van om de Palio straatpaardenraces. We lunchen op rijdag 3 in een wijnkelder in Montepulciano, een stadje dat schittert op een hoogte van ruim zeshonderd meter. Deze plaats is bekend om de Vino Nobile di Montepulciano, de ‘edele wijn van Montepulciano’. Na deze lunch rijden we naar de beroemdste plek om een foto te maken van de Toscane. De foto met de zo kenmerkende slingerwegen met cipressen. Hier komen fotografen uit de hele wereld naar toe om hun meest romantische plaatje van de Toscane in de zonsondergang te maken.
Op de vierde dag hebben we een route over de Monte Amiata, een uitgedoofde vulkaan die echter nog wel het thermaal water van de omringende warmwaterbronnen verwarmt. Met zijn 1732 meter is deze berg een hét herkenningspunt voor het Zuid-Toscaanse landschap. Langs de weg liggen ruige rotsformaties en rijd je via een smalle geasfalteerde weg vol oude spookachtige berkenbomen omhoog.
Hoe verrassend is het dat we de dag afsluiten op het schiereiland Monte Argentario. Hier overnachten we bij een mooi golf resort aan de zee. Dat het hier goed vertoeven is wisten Juliana en Bernhard allang. Zij bouwden hun vakantiehuis in Porto Ercole en verbleven hier vele zomers.
De laatste dag toeren we deels over Monte Argentario en een laatste stuk door de Toscane natuurparken langs de kust voordat we koers zetten naar de eindbestemming van deze reis, het grootste openlucht museum ter wereld; Rome!
Je hebt hier nog een paar uur de tijd om de stad in te gaan. We sluiten deze reis af bij een leuk restaurant in het historische centrum van deze prachtige stad. Klinkt het je als het goede leven? Meld je dan nog snel aan. Er is nog maar beperkt plek.

 

LABEL RED

LEVEL RED

MEER DAN 30.000 AUTOLIEFHEBBERS GINGEN JE VOOR

7 DAAGSE AUTOREIS

DE BESTE INSTRUCTEURS STAAN VOOR JE KLAAR

GROOTSTE IN NEDERLAND IN OPENBARE WEG RIJTRAININGEN EN AUTOREZIEN VOOR SPORTAUTO’S

ALLE HOTELOVERNACHTINGEN OP BASIS VAN HALF PENSION

PROGRAMMA EN PRIJZEN

Single room op basis van half pension € 3360,00

Double room op basis van half pension € 4925,00

Inclusief in de prijs is de exclusieve reisroute, 6 hotelovernachtingen (5* locaties) inclusief ontbijt en diners. Je ontvangt een goodiebag met hierin o.a. het routeboek. Je kunt gebruik maken van onze digitale routes die op ons navigatie account staan. De reis wordt door 2 personen begeleidt en tijdens de reis kun je ook een rijtraining volgen van Porsche rijtrainer Dolf Dekking. De foto’s die gemaakt worden tijdens de reis zijn kosteloos te downloaden vanuit het online foto-album.

Exclusief zijn: koffiestops, lunches, drankjes bij het diner/bar/mini-bar, brandstof en verzekeringen. 

We starten iedere dag om 9 uur met een korte briefing bij het hotel. Hier geeft Dolf aan of er evt. wegomleidingen zijn of waar je die dag op moet letten. De koffiestops zijn rond 10.30 uur en de lunches vanaf 13.00 uur.

De aankomst bij het hotel is om 16.00 uur. Het tijdschema hangt enigszins af van je eigen rijtempo en hoelang je bij uitkijkpunten blijft. 

16 april – ontvangst om 19.00 uur bij de startlocatie met aansluitend het diner

17 april – rijdag 1

18 april – rijdag 2

19 april – rijdag 3

20 april – rijdag 4

21 april – rijdag 5

22 april – check out en terugreis op eigen gelegenheid 

In de Road to Rome reis rijden we per dag 240 km. 

Je kunt inloggen op onze navigatie-app. Hierin staan de routes per dag in. Dan kun je de route vanaf je telefoon of Apple CarPlay rijden.

Daarnaast ontvang je bij de start een reistas met een reismagazine. Hier staat de route uitgewerkt in het bol-pijl systeem met alle aanwijzingen zoals de richtingen, adressen, plaatsnamen en wegnummers. Dit is voor rijders die het leuk vinden om samen door een reis heen te navigeren.

Bij het rijden met de navigatie app heb je het routeboek enkel  nodig voor de adressen van de stops en hotels. En uiteraard om de leuke highligts te lezen.

Nee dit doen we niet. Je kunt inloggen op ons navigatie account. Daarop staan de routes per dag geïnstalleerd.

Onze autoreizen zijn voor liefhebbers die houden van toeren met hun sportauto en van het betere stuurwerk. Je kunt de reizen alleen rijden of in een equipe met bijvoorbeeld je partner, vriend, broer of kind. We brengen iedereen altijd onder in hetzelfde hotel. Naast de prachtige routes die we gaan rijden telt gezelligheid en lekker eten met een groep mensen ook zwaar mee.

In deze reis verblijf je in 5 ***** locaties. Je ontvangt na de boeking een overzicht met de gegevens van alle locaties. 

Wij zoeken leuke koffiestop en lunchlocaties uit. Meestal zorgen we voor een menu voor onze groepen. Je kunt hier vrijblijvend aan meedoen. Voor vertrek ontvang je via de mail een overzicht van de lunches en de kosten hiervoor. 

Dolf Dekking is een erg gezellige reisleider maar daarnaast ook één van de allerbeste rijtrainers van Nederland. Hij stapt tijdens de reis graag bij je in de auto om je auto nog beter te leren kennen en te werken aan je driving skills. Je kunt een korte rijtraining (gratis) volgen en waar is dit nu mooier dan over de mooiste wegen in Europa?

*Mocht Dolf tijdens de reis nodig zijn voor b.v. een wegomleiding of iets van die orde dan heeft dit voorrang op de rijtrainingen.

 

Ruim voor vertrek ontvang je een nieuwsbrief met hierin alle laatste informatie voor de reis. Hierin tref je alle hotel locaties, de deelnemerslijst, de highlights in deze reis, informatie over het installeren van de navigatie app en de informatie voor de lunches. We maken ook een groepsapp aan waarmee we tijdens de reis contact met elkaar kunnen houden. En natuurlijk voor het delen van leuke foto’s. Je ontvangt voor vertrek een uitnodiging voor de groepsapp. 

Lees onze boekingsvoorwaarden voor de reizen. Deze ontvang je bij de boeking maar zijn vooraf ook op deze website te lezen. 

BOEKINGSVOORWAARDEN

De kosten voor een annulering met een geldige reden zijn op te geven via een annuleringsverzekering of een reisverzekering met een annuleringsverzekering erin.