ROAD TO ROME

La Dolce Vita

ROAD TO ROME

24 - 30 April 2024

Wil jij met jouw sportauto of leuke klassieker een onvergetelijke toerrit maken door de prachtige Toscane en het ultieme Dolce Vita gevoel ervaren? Boek dan nu onze Road to Rome! Met 5 rijdagen vol slingerende wegen, schilderachtige landschappen en historische dorpjes is dit de perfecte manier om de romantische Toscane te ontdekken. Geniet daarnaast van het heerlijke Italiaanse eten en verblijf in top hotels. Jouw reis begint op 24 april in Varignana, onder Bologna. Ga met ons op weg naar Rome en ontdek de vele wegen er naartoe.

PROGRAMMA

De reis begint in het hart van de beroemde wijnstreek Chianti Classico, waar de prachtige SR222 Strade del Vino, ook wel bekend als de Chiantigiana, je meeneemt op een van de meest betoverende en schilderachtige autoroutes van Italië. Door de Toscaanse heuvels, bedekt met wijngaarden en olijfbomen, kronkelen de bochtige weggetjes je naar historische dorpjes als Volterra, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Hier wordt wijn met de zwarte haan geproduceerd, de bekende Chianti Classico die hier in overvloed te proeven is.

Een ander hoogtepunt van de reis is een bezoek aan de goddelijke Val D’Orcia vallei ten zuiden van Siena. Dit betoverende gebied, dat vernoemd is naar de rivier de Orcia, is een UNESCO-werelderfgoed en is een van de meest gefotografeerde plekken van Italië. Het landschap is schilderachtig mooi en bijzonder fotogeniek, met cipressen langs de wegen en velden in 50 tinten groen. Hier stop je meer dan eens om dit adembenemende deel van de wereld vast te leggen.

In Panzano in Chianti kun je genieten van een lunch in een van de restaurants van de beroemde Toscaanse slager Dario Cecchini, wereldwijd bekend geworden door zijn verschijning in de Netflix serie “Chef’s Table”. Het historische dorpje ligt op een heuvel en biedt een prachtig uitzicht op de omgeving. Hier kun je ook de echte bistecca alla Florentina proeven.

Andere beroemde plaatsen die we bezoeken zijn San Gimignano, een middeleeuws stadje met een skyline van torens die sinds de Middeleeuwen vrijwel onveranderd is gebleven. Met veertien middeleeuwse torens wordt het dorp ook wel het “Manhattan van de Middeleeuwen” genoemd.

Op dag 3 maken we een korte stop in het prachtige Siena, dat beroemd is vanwege de Palio straatpaardenraces. Tijdens de lunch stoppen we bij een wijnkelder in Montepulciano, een stadje gelegen op een hoogte van ruim zeshonderd meter. Hier kunt u genieten van de heerlijke Vino Nobile di Montepulciano, een ‘edele wijn’ waar deze plaats om bekend staat. Na de lunch rijden we door naar de iconische plek in Toscane waar de kenmerkende slingerwegen met cipressen zich bevinden. Hier komen fotografen uit de hele wereld om hun meest romantische plaatjes te schieten van de Toscaanse zonsondergang.

Op de vierde dag verkennen we de uitgedoofde vulkaan Monte Amiata, die nog steeds het thermaal water van omringende warmwaterbronnen verwarmt. Met zijn 1732 meter is deze berg een belangrijk herkenningspunt in het Zuid-Toscaanse landschap. Langs de weg zijn er ruige rotsformaties te zien en rijden we omhoog via een smalle geasfalteerde weg vol oude, spookachtige berkenbomen.We sluiten de dag af op het prachtige schiereiland Monte Argentario, waar we overnachten in een mooi golf resort aan zee. Dit was een favoriete vakantiebestemming van Prinses Juliana en Prins Bernhard, die hier vele zomers hebben doorgebracht.

Op de laatste dag toeren we deels over Monte Argentario voordat we koers zetten naar onze eindbestemming, Rome. Hier heb je nog een paar uur om de stad te verkennen voordat we onze reis afsluiten bij een leuk restaurant in het historische centrum. Klinkt dit als het goede leven? Meld je dan snel aan, er zijn maximaal 20 kamers beschikbaar. 

PROGRAMMA EN PRIJZEN

Single room  € 3580,00

Double room  € 5380,00

Inclusief zijn:

6 hotelovernachting bij top locaties inclusief toeristenbelasting en parkeerkosten
6 x ontbijtbuffet
6 x diner incl. drankarrangement
5 x koffiestops
 2 x lunches ( o.a. Dario Cecchini) incl. drankjes.

2 lunches zijn op eigen gelegenheid en bij één lunchlocatie kun je a la carte bestellen)

De exclusief uitgezette reis met begeleiding inclusief routeboek en de mogelijkheid om de routes op eigen navigatie te rijden via de navigatieapp. 

Wil je tijdens de reis een korte rijtraining volgen? Dat kan want (Porsche) rijtrainer Dolf Dekking stapt graag bij je in de auto je tijdens deze prachtige reis te trainen en om nog meer plezier uit je auto te halen. 

We rijden per dag tussen de 200 – 240 kilometer.

We starten de dag met een goed ontbijt en om 9 uur houden we een rijdersbriefing bij het hotel. Daarna gaan we van start, je hoeft niet met elkaar op te rijden. Gelijkgestemden weten elkaar altijd te vinden.  Omstreeks 10.45 uur maken we een koffiestop en vanaf 13.00 uur is de lunchstop. 

De finish bij het hotel is gepland tussen 16.00 en 16.30 uur. Het exacte schema kan variëren, afhankelijk van jouw persoonlijke rijtempo en eventuele tussenstops bij uitkijkpunten en andere hoogtepunten langs de route.

Elke avond genieten we gezamenlijk van het diner, dat geserveerd wordt vanaf 19.30 – 20.00 uur.

Je kunt de reis op navigatie rijden. Dit doe je door in te loggen op onze navigatie-app in te loggen. Hierin staan alle routes per dag uitgewerkt, zodat je deze direct vanaf je telefoon of Apple CarPlay kunt volgen. (De kosten voor het gebruik van de app zijn ongeveer € 5,00. Dit gaat via de App Store)

Naast de navigatie-app ontvang je bij de start ook een reistas met een reismagazine. Hierin staat de volledige route uitgewerkt in het bol-pijl systeem, inclusief alle aanwijzingen, zoals richtingen, adressen, plaatsnamen en wegnummers. Dit is vooral leuk voor rijders die graag samen door een reis heen navigeren.

Wanneer je de navigatie-app gebruikt, heb je het routeboek alleen nodig voor de adressen van de stops en de hotels. Natuurlijk kun je ook in het routeboek leuke highlights vinden om tijdens de reis te bezoeken. Wij adviseren om van beide opties te combineren. 

Onze autoreizen zijn speciaal ontworpen voor liefhebbers van sportauto’s en het plezier van het rijden. Je hebt de mogelijkheid om de reis solo te maken of om samen met een partner, vriend, broer of kind als equipe deel te nemen.

Naast het rijden van prachtige routes, leggen we ook veel nadruk op gezelligheid en genieten van goed eten in het gezelschap van gelijkgestemde mensen.

Tijdens deze reis verblijf je in top hotels op prachtige locaties. 

Dolf Dekking is niet alleen een uiterst gezellige reisleider, maar ook één van de allerbeste rijtrainers van Nederland. Hij verzorgt al jarenlang samen met zijn team van instructeurs landelijk alle rijtrainingen voor alle Porsche dealers. Tijdens de reis stapt hij graag bij je in de auto om jou en je wagen nog beter te leren kennen en te werken aan je rijvaardigheden. Wat is er nu mooier dan dit te doen langs de meest adembenemende weggetjes van Europa?

Als de situatie dit vereist – bijvoorbeeld in geval van een wegomleiding – kan het voorkomen dat Dolf zijn aandacht moet verschuiven naar andere taken. In dat geval hebben deze prioriteit boven de geplande rijtrainingen.

Een maand voor vertrek ontvang je een nieuwsbrief met de laatste updates. In deze nieuwsbrief vind je alle informatie de deelnemerslijst, hoogtepunten van de reis, instructies voor het installeren van de navigatie-app en lunchmogelijkheden.

Bovendien stellen we een groepsapp samen, zodat we tijdens de reis in contact kunnen blijven en leuke foto’s en ervaringen met elkaar kunnen delen.

Voor vertrek sturen we je een uitnodiging om deel te nemen aan de groepsapp. Op deze manier blijf je altijd op de hoogte van eventuele wijzigingen en kun je gemakkelijk communiceren met de andere deelnemers.

Een annulering moet altijd via dit e-mailadres gedaan worden: info@dolfdekking.nl. Is de annulering binnen de annuleringsperiode? Dan boeken wij de gedane betaling terug.
Doe je dit na de annuleringsperiode? Dan gelden de boekingsvoorwaarden. Deze kun je hier nalezen: boekingsvoorwaarden

Belangrijk:
Soms kunnen wij een vervanger voor je vinden via onze wachtlijst. In dat geval brengen wij € 150,00 administratiekosten in rekening voor de geannuleerde reis.

De wachtlijst kan een optie zijn om een vervanger te vinden, maar dit is géén garantie. Indien het niet lukt om een vervanger te vinden, zijn we genoodzaakt om de annuleringskosten conform de boekingsvoorwaarden in rekening te brengen.