SCHWARZWALD CHALLENGE

SUNNY SIDE OF GERMANY

SCHWARZWALD CHALLENGE

29 SEPT T/M 2 OKT 2021

Sunny Side of Germany
Toe aan een paar dagen lekker sturen? De Schwarzwald Challenge staat garant voor 4 dagen vol stuurgenot. Het Schwarzwald is een dichtbebost gebied met veel meren en bergen, afgewisseld met weides en grasgroene heuvels in het zuidwesten van Duitsland. Het ligt in de deelstaat Baden-Württemberg, dicht tegen de Franse grens aan en wordt ook The Sunny Side of Germany genoemd vanwege de Mediterrane invloeden. 

Door al dit moois liggen de meest aantrekkelijke wegen die zich fanatiek door het landschap slingeren. Tel daar bij op dat je verblijft in de mooiste hotels in deze regio en je hebt een mini-vakantie XXL.

REISSCHEMA

De start van de Schwarzwald Challenge is op woensdagmiddag bij het chique 5 sterren Roomers hotel. Dit design hotel is ontworpen door de bekende Italiaanse interieurontwerper Piero Lissoni. Bij binnenkomst via de 2 Spaanse antieken kerkdeuren zie je direct dat het hier comfortabel verblijven is. We dineren in het Japanse restaurant van dit hotel. 

Op de donderdagochtend start de autoreis. We rijden de eerste 2 dagen mooie routes over de Schwarzwaldhohstrasse en het gebied rond de hoogste berg van het Schwarzwald; de Feldberg. We finishen voor de laatste overnachting op de grens van Zwitserland. De laatste tourdag rijden we weer noordelijker waar we de lange weekendtrip eindigen bij de lunchlocatie in Schwarzenbach. Vanaf hier kun je op eigen gelegenheid terug rijden naar Nederland. 

roomers hotel baden baden

MEER DAN 30 JAAR ERVARING IN RIJTRAININGEN EN AUTOREIZEN

MEER DAN 30.000 AUTOLIEFHEBBERS GINGEN JE VOOR

4 DAAGSE AUTOREIS

DE BESTE INSTRUCTEURS STAAN VOOR JE KLAAR

GROOTSTE IN NEDERLAND IN OPENBARE WEG RIJTRAININGEN EN AUTOREZIEN VOOR SPORTAUTO’S

ALLE HOTELOVERNACHTINGEN OP BASIS VAN HALF PENSION

PROGRAMMA EN PRIJZEN

We starten iedere dag om 9 uur met een korte briefing bij het hotel. Hier geeft Dolf aan of er evt. wegomleidingen zijn of waar je die dag op moet letten. De koffiestops zijn rond 10.30 uur en de lunches vanaf 13.00 uur.

De aankomst bij het hotel is om 16.30 uur. Het tijdschema hangt enigszins af van je eigen rijtempo en hoelang je bij uitkijkpunten blijft. Op de laatste zondag finishen we rond 13.00 uur bij een lunchlocatie. Vanaf hier kan iedereen op eigen gelegenheid terug naar Nederland.

In de Schwarzwald Challenge rijden we per dag 300 km per dag. Op de laatste dag finishen we bij een lunchlocatie. Na de lunch nemen we afscheid en kan iedereen op eigen gelegenheid terug naar Nederland. 

Je ontvangt bij de start een reistas met een reismagazine. Hier staat de route uitgewerkt in het bol-pijl systeem met alle aanwijzingen zoals de richtingen, adressen en plaatsnamen en de wegnummers. Dit is voor rijders die het leuk vinden om samen door een reis heen te navigeren.

Je krijgt ook een tomtom navigatiesysteem mee waarop de routes per dag staan geïnstalleerd. Het routeboek heb je dan enkel alleen nog nodig voor de adressen van alle stops en hotels.  

Nee dat is niet mogelijk. Niet ieder systeem pakt de kleinere weggetjes en vaak maakt een systeem er toch een eigen route van. Wij zorgen altijd voor ge-update tomtom navigatiesystemen waarop de route staat zoals hij is bedoeld. 

Prijs voor een 2 persoonskamer op basis van half pension € 1925,00

Prijs voor een 1 persoonskamer op basis van half pension € 1195,00

Inclusief in deze reis zijn de 3 hotelovernachtingen inclusief ontbijt en diners, een welkomstdrankje, een goodiebag met hierin het reismagazine en de tomtom navigatie (op leenbasis) en de begeleiding.

De koffiestops en lunches worden wel geregeld maar je bent vrij om hiervan gebruik te maken. Voor vertrek krijg je de stops door met de kosten indien er een groepsmenu wordt gemaakt.

Exclusief zijn reisverzekeringen, brandstof en drankjes bij de bar en diners. Onze boekingsvoorwaarden tref onderaan iedere pagina. 

Onze autoreizen zijn voor liefhebbers van sportauto’s en het betere stuurwerk. Je kunt de reizen alleen rijden of in een equipe met bijvoorbeeld je partner, vriend, broer of kind. Wij rijden met maximaal 20 auto’s wat neerkomt op gemiddeld 30-35 deelnemers per reisgroep.  We brengen iedereen ook altijd onder in hetzelfde hotel. Naast de prachtige routes die we gaan rijden telt gezelligheid en lekker eten met een groep mensen ook zwaar mee.

We overnachten in de beste hotels in deze regio en zijn altijd 4- en 5 sterren hotels. Je ontvangt het overzicht van de hotels bij de bevestiging.

Dolf Dekking is een erg gezellige reisleider maar daarnaast ook één van de allerbeste rijtrainers van Nederland. Hij stapt tijdens de reis graag bij je in de auto om je auto nog beter te leren kennen en te werken aan je driving skills. Je kunt een korte rijtraining (gratis) volgen en waar is dit nu mooier dan over de mooiste wegen in Europa?

*Mocht Dolf tijdens de reis nodig zijn voor b.v. een wegomleiding of iets van die orde dan heeft dit voorrang op de rijtrainingen.