Toer die Kaap

DD DRIVING EVENTS

Het prachtige Zuid-Afrika wordt ook wel de ‘Regenboognatie’ genoemd vanwege de enorme variëteit aan kleuren, culturen en tradities. Je hebt hier uitgestrekte woestijnen, imposante bergen en ook glooiende wijngaarden. Het land is een aantrekkelijke mix van waanzinnig mooie landschappen,wildlife en cultuur enerzijds en en veel luxe anderzijds. Wij hebben een hele afwisselende rondreis uitgezet waarin uiteraard het autorijden centraal staat maar de andere mooie dingen van dit land ook volop aan bod komen.

WAT KUN JE VERWACHTEN?
Na meer dan 12.000 km te hebben gereden hebben we onze favoriete routes gebundeld tot een prachtig Driving Event. Highlights in deze tour zijn onder andere een tocht door het Kaapse Schiereiland met Kaap de Goede hoop en de geweldige Chapman’s Peak drive. We gaan verder naar het West Coast national park, een prachtig groot moerasgebied langs de kust. We trekken via de Cederberg Mountain naar een wijnresort waar we uiteraard een proeverij hebben en blijven overnachten. We reizen verder naar de beroemde wijnstreken Paarl en Franschhoek.

We gaan naar Hermanus om een walvis tour te maken. In deze periode van het jaar zwemmen de walvisvrouwtjes met hun jongen dicht voor de kust. We gaan met een ranger de zee op om ze te spotten. Na een overnachting op een mooi golfresort trekken we verder naar een prachtig privewildreservaat waar we zullen overnachten in sfeervolle lodges. Je gaat hier kennismaken tijdens de gamedrives in open 4×4 jeeps met de big five die hier leven. Dit gaat onder leiding van je eigen ranger. We dineren en lunchen midden in het park tussen de wilde dieren. Een ervaring die je nooit meer gaat vergeten.

Een van de mooiste bergpassen ter wereld gaan we rijden met onze 4×4 voertuigen, de Swartbergpas. Deze pas biedt enorm veel verschillende landschappen en is echt een route die je eens in je leven moet hebben gereden. Daarna rijden we verder door de Karoo woestijn. Dit is een prachtig overgangsgebied tussen de groene kuststrook en de wijnroute. We eindigen onze reis in het mooie Stellenbosch, midden in het beroemde wijngebied. Vanuit hier kan iedereen zijn eigen reis gaan voortzetten of met ons mee terug naar Kaapstad voor de terugreis.

VOOR WIE?
Voor diegene die van avontuur en van autorijden houden. Op deze reis zie je in 7 dagen ongelooflijk veel van de Kaap van Zuid Afrika . Na 12.000 km te hebben verkend hebben wij een mooie mix onze favoriete routes gemaakt. Wij zijn liefhebbers van sportief autorijden in de mooiste omgevingen die we kunnen vinden. Naast de prachtige routes die we gaan rijden telt gezelligheid en lekker eten met een groep mensen ook zwaar mee.

PRIJZEN
Prijs op basis van HP voor een 1-persoonskamer €3445,00 p.p.
Prijs op basis van HP voor een 2-persoonskamer € 3150,00 p.p.

Inclusief in deze autoreis zijn alle hotelovernachtingen op basis van half pension (excl.drank), koffiestops en lunches, een strandbraai,walvissentour, overnachting in lodges op een wildreservaat inclusief 2 safari’s met gids, een wijnproeverij, de begeleiding, bruikleen van tomtom navigatiesysteem, mooi uitgewerkt routeboek en goodiebag.

Exclusief is het vliegticket naar Kaapstad en de autohuur, brandstof en de drank buiten de stops om.

DATUM:

Zondag 15 augustus tot en met Maandag 23 augustus 2022.

Start op zondag 15 augustus om 17.00 uur in Kaapstad en op maandag 23 augustus checken we uit bij ons hotel in Stellenbosch.

BEGELEIDING:
De autoreis wordt uitgezet en begeleid door Dolf en Anita Dekking. Dolf Dekking is meer dan 25 jaar professioneel rij- en racetrainer van o.a. Pon Porsche Import en voor veel andere bedrijven en particulieren. Anita Dekking verzorgt al jarenlang autoreizen en rally- en circuitevents voor DD Driving Events en heeft opdrachtgevers als Pon Porsche Import, Autovisie en Kroymans Ferrari. Zij hebben samen heel veel prachtige routes gereden en in kaart gebracht. Van de mooiste bergwegen in Noorwegen tot rallyroutes in de hete binnenlanden van Spanje. Een team met veel ervaring en passie voor auto’s en autorijden.