toer die kaap

ZUID AFRIKA

TOER DIE KAAP

20 aug T/M 1 september 2024

In augustus 2024 gaan we voor de 2e editie van de Toer die Kaap naar Zuid Afrika om een geweldige autoreis rond de Kaap te maken. Je hebt hier uitgestrekte woestijnen, imposante bergen en ook glooiende wijngaarden. Dit gedeelte van Zuid Afrika is een aantrekkelijke mix van waanzinnig mooie landschappen,wildlife en cultuur enerzijds en veel luxe anderzijds. Wij hebben een afwisselende rondreis uitgezet waarin uiteraard het autorijden centraal staat maar de andere mooie dingen zoals een gamedrive door een natuurreservaat, walvisspotten met een ranger, eten bij een wagyu boerderij, lunchen in Franschoek en nog veel meer highligths van dit land zullen volop aan bod komen.

De prijzen van de hotels zijn nog niet bekend. Je kunt je wel aanmelden en zodra de prijzen bekend zijn sturen we de informatie met een inschrijflink toe. Vul via aanmelden je gegevens in en dan houden we je op de hoogte.

REISSCHEMA

Na meer dan 12.000 km te hebben gereden hebben we onze favoriete routes gebundeld tot een prachtig Driving Event. Highlights in deze tour zijn onder andere een tocht over het Kaapse Schiereiland ten zuiden van Kaapstad met uiteraard de Kaap de Goede hoop. Deze plek wordt door zeevaarders gezien als de overgang tussen de Atlantische Oceaan en de Indische Oceaan, en was de plek waar de VOC in de 17e eeuw een verversingspost vestigde. Deze plek groeide uit tot het huidige Kaapstad. Eén van de mooiste kustroutes ter wereld,de Chapman’s Peak drive, slaan we zeker niet over. We verlaten op dag 2 Kaapstad en rijden naar het West Coast national park, een prachtig groot moerasgebied langs de kust. Hier tref je een natuurpark, met niet met de big Five, maar met een enorme bloemenzee en spectaculaire stranden en rotspartijen.We rijden nog een stuk verder via de westkust om o.a. flamingo’s te spotten en na de lunch aan het leuk open-air restaurant aan het strand rijden we naar het Cedergebergte. Vanuit hier reizen we verder naar de beroemde wijnstreken Paarl en Franschhoek. Deze laatste plaats staat bekend om zijn wijngaarden maar ook om de beste restaurants van Zuid Afrika. Dit kunnen we uiteraard niet overslaan.

De volgende highlight die waarschijnlijk iedereen op zijn bucketlist heeft staan is Hermanus, bekend om de walvissen. In de vroege ochtend gaan we met een ranger de zee op. We reizen speciaal in deze periode van het jaar naar Zuid Afrika omdat tussen juni en oktober de walvisvrouwtjes met hun jongen dicht voor de kust zwemmen.

Na een overnachting op een mooi golfresort trekken we verder naar een wildreservaat waar we zullen overnachten in sfeervolle lodges. Hier verblijven we 2 nachten en zullen er 3 gamedrive onder begeleiding van je eigen ranger. We dineren en lunchen midden in het park tussen de wilde dieren. Een ervaring die je nooit meer gaat vergeten.

De afsluiter is één van de mooiste bergpassen ter wereld; de Swartbergpas. Deze volledig offroad pas biedt enorm veel verschillende landschappen en is echt een route die je eens in je leven moet hebben gereden. De finish van deze Toer die Kaap zijn we op dit moment nog mee bezig maar zal richting Kaapstad gaan. Dan heb je de dag erna nog een vrije dag en in de late avond vliegen we terug naar Amsterdam. 

START 20 AUG 2024  FINISH 1 SEPT 2024 

LEVEL BLACK

13 DAAGSE AUTOREIS

NATUURPARKEN, KUSTROUTES EN WILD-LIFE

INCLUSIEF 2 GAME -DRIVES EN WHALE WATCH TOUR

DE REIS IS ALL-INCLUSIVE

PROGRAMMA EN PRIJZEN

We starten iedere dag om 9 uur met een korte briefing bij het hotel. Hier geeft Dolf aan of er evt. wegomleidingen zijn of waar je die dag op moet letten. De koffiestops zijn rond 10.30 uur en de lunches vanaf 13.00 uur.

De aankomst bij het hotel is per dag verschillend. Dit hangt af van de excursies die per dag gedaan worden. Maar we zijn iedere dag voordat het donker wordt bij het hotel. 

In de Toer die Kaap reis rijden we per dag tussen de erg wisselende afstanden per dag. Er zijn dagen van 250 km maar ook van 400 km. De dag start om 09.00 uur en we finishen rond 17.00 uur bij het hotel. 

20 aug – vlucht van Amsterdam naar Kaapstad. De vlucht laten we verzorgen door onze partner de Travelstore. Ophalen huurauto en overnachting in Kaapstad

21 aug. – Vrije dag in Kaapstad

22 aug – Vrije dag in Kaapstad en in de avond is de openingsborrel met aansluitend het diner

23 aug – 30 aug /8 rijdagen 

31 aug – uitchecken en nog een vrije dag tot aan de terugvlucht naar Nederland. Bij de KLM is dit in de late – aankomst Schiphol 

We rijden deze reis op onze navigatie app waar iedereen op inlogt. Hier worden alle rijdagen ingezet. De ontvangst kost verder geen data van de telefoon en indien aanwezig koppel je de app aan de apple CarPlay in de huurauto. 

Je ontvangt ook een mooi boek van de Toer die Kaap. Hierin tref je per dag alle highlights en de route op het bol pijl systeem en de adressen van alle locaties.

Je ontvangt het routeboek ook nog digitaal zodat je tijdens de reis dit ook snel kunt inzien op je telefoon. 

Nee dat is niet mogelijk. Niet ieder systeem pakt de kleinere weggetjes en vaak maakt een systeem er toch een eigen route van. Wij zorgen altijd voor ge-update tomtom navigatiesystemen waarop de route staat zoals hij is bedoeld. Of je rijdt de route via de app waarmee we werken. Dan rijdt je de route via google maps. 

 De prijzen van de hotels zijn op dit moment nog niet bekend. Zodra we deze binnen hebben ontvang je via het opgegeven e-mailadres of telefoonnummer de informatie met de prijzen. 

Inclusief in deze reis is de reisroute, de begeleiding, de route in boekvorm en digitaal op onze navigatie app, 11 hotelovernachtingen inclusief ontbijt, diner en parkeerkosten, alle koffiestops en lunches, drank- en wijnarrangement bij alle stops en diners, 3 game drives en de Whale Watch tour. 

Exclusief is de vlucht, huurauto. De tolwegen en entree bij 1 natuurpark is exclusief. Dit is omdat we niet steeds gelijktijdig arriveren en het niet mogelijk is om het voor een groep vooruit te betalen. Deze kosten zijn ongeveer 30 euro. 

Deze reis is bedoeld voor avonturiers die ook van autorijden houden. We reizen met maximaal 10 auto’s en er is plek voor 2 single rijders en 8 equipes. 

We overnachten in uitstekende hotels en in een wildpark. De standaard in Zuid Afrika bij de hotels is hoog. 

De vlucht en huurauto voor deze reis gaat via onze partner de Travelstore in Gorinchem. Wij brengen alle reizigers met hun in contact op de tickets te boeken en de huurauto te regelen.

Wij rijden in deze reis enkel met foutwheel drive auto’s. Er zijn veel offroad wegen in deze reis en hiervoor heb je echt een 4×4 nodig.

Voor de vliegreis kun je aangeven of je economy of businessclass wilt vliegen. 

WAT BETEKENEN ONZE LEVELS

LABEL RED
LABEL green

In de level black reizen draait het écht om het sportieve autorijden door mooie natuurgebieden. Je rijdt 300 km per dag en een enkele dag zelfs meer. De hotels zijn uitstekend verzorgd. 

In de level red reizen rijden we gemiddeld 250 km per dag. Het is een prachtige combi van toeren en sportief autorijden door mooie natuurgebieden en leuke plaatsjes. De hotels zijn uitstekend verzorgd.

In de level green reizen rijden we gemiddeld 225 km per dag. Je hebt na de rit voldoende gelegenheid om te genieten van het hotel en/of zwembad en omgeving. De hotels zijn uitstekend verzorgd.