toer die kaap

ZUID AFRIKA

TOER DIE KAAP

15 T/M 23 AUGUSTUS 2022

ZUID AFRIKA

In augustus 2022 gaan we naar Zuid Afrika om een geweldige autoreis rond de Kaap te maken. Je hebt hier uitgestrekte woestijnen, imposante bergen en ook glooiende wijngaarden. Dit gedeelte van Zuid Afrika is een aantrekkelijke mix van waanzinnig mooie landschappen,wildlife en cultuur enerzijds en veel luxe anderzijds. Wij hebben een afwisselende rondreis uitgezet waarin uiteraard het autorijden centraal staat maar de andere mooie dingen zoals een gamedrive door een natuurreservaat, walvisspotten met een ranger, eten bij een wagyu boerderij, lunchen in Franschoek en nog veel meer highligths van dit land zullen volop aan bod komen.

REISSCHEMA

Na meer dan 12.000 km te hebben gereden hebben we onze favoriete routes gebundeld tot een prachtig Driving Event. Highlights in deze tour zijn onder andere een tocht door het bergachtige Kaapse Schiereiland ten zuiden van Kaapstad met o.a. de Kaap de Goede hoop. Deze plek wordt door zeevaarders gezien als de overgang tussen de Atlantische Oceaan en de Indische Oceaan, en was de plek waar de VOC in de 17e eeuw een verversingspost vestigde. Deze plek groeide uit tot het huidige Kaapstad. Eén van de mooiste kustroutes ter wereld,de Chapman’s Peak drive, slaan we zeker niet over. We verlaten Kaapstad en rijden naar het West Coast national park, een prachtig groot moerasgebied langs de kust. Hier tref je een natuurpark, met niet met de big Five, maar met een enorme bloemenzee en spectaculaire stranden en rotspartijen.

We rijden nog een stuk verder via de westkust om o.a. flamingo’s te spotten en na de lunch aan het leuk open-air restaurant aan het strand rijden we via het Cedergebergte naar een wijnresort waar we uiteraard een proeverij hebben en ook blijven overnachten. Vanuit hier reizen we verder naar de beroemde wijnstreken Paarl en Franschhoek. Deze laatste plaats staat bekend om zijn wijngaarden maar ook om de beste restaurants van Zuid Afrika. Dit kunnen we uiteraard niet overslaan.

De volgende highlight die waarschijnlijk iedereen op zijn bucketlist heeft staan is Hermanus, bekend om de walvissen. In de vroege ochtend gaan we met een ranger de zee op. We reizen speciaal in deze periode van het jaar naar Zuid Afrika omdat tussen juni en oktober de walvisvrouwtjes met hun jongen dicht voor de kust zwemmen.

Na een overnachting op een mooi golfresort trekken we verder naar een  privé wildreservaat waar we zullen overnachten in sfeervolle lodges. We gaan hier een avond- en ochtend gamedrive rijden in open 4×4 jeeps om de big five te spotten.  Dit gaat onder leiding van je eigen ranger. We dineren en lunchen midden in het park tussen de wilde dieren. Een ervaring die je nooit meer gaat vergeten.

Een van de mooiste bergpassen ter wereld gaan we rijden met onze 4×4 voertuigen, de Swartbergpas. Deze pas biedt enorm veel verschillende landschappen en is echt een route die je eens in je leven moet hebben gereden. Daarna rijden we verder door de Karoo woestijn. Dit is een prachtig overgangsgebied tussen de groene kuststrook en de wijnroute. We eindigen onze reis in het mooie Stellenbosch, midden in het beroemde wijngebied. Vanuit hier kan iedereen zijn eigen reis gaan voortzetten of met ons mee terug naar Kaapstad voor de terugreis.

START 15 AUG 2022 KAAPSTAD FINISH 23 AUG 2022 KAAPSTAD

LEVEL BLACK

9 DAAGSE AUTOREIS

NATUURPARKEN, KUSTROUTES EN WILD-LIFE

INCLUSIEF 2 SAFARI -DRIVES EN WALVISSPOT TOCHT

DE REIS IS OP BASIS VAN VOL PENSION 

PROGRAMMA EN PRIJZEN

We starten iedere dag om 9 uur met een korte briefing bij het hotel. Hier geeft Dolf aan of er evt. wegomleidingen zijn of waar je die dag op moet letten. De koffiestops zijn rond 10.30 uur en de lunches vanaf 13.00 uur.

De aankomst bij het hotel is per dag verschillend. Dit hangt af van de excursies die per dag gedaan worden. Maar we zijn iedere dag voordat het donker wordt bij het hotel. 

In de Desert Mountain reis rijden we per dag tussen de 250 – 350 km.  Je hebt steeds tijd genoeg om te stoppen bij mooie locaties en dingen te bekijken. 

Je ontvangt bij de start een reistas met een reismagazine. Hier staat de route uitgewerkt in het bol-pijl systeem met alle aanwijzingen zoals de richtingen, adressen en plaatsnamen en de wegnummers. Dit is voor rijders die het leuk vinden om samen door een reis heen te navigeren.

Je krijgt ook een tomtom navigatiesysteem  mee waarop de routes per dag staan geïnstalleerd.  Het routeboek heb je dan enkel alleen nog nodig voor de adressen van alle stops en hotels.  

Iedereen moet bij het huren van de auto een wifi-kastje in de auto hebben zodat we elkaar mobiel kunnen bereiken. 

Nee dat is niet mogelijk. Niet ieder systeem pakt de kleinere weggetjes en vaak maakt een systeem er toch een eigen route van. Wij zorgen altijd voor ge-update tomtom navigatiesystemen waarop de route staat zoals hij is bedoeld. Of je rijdt de route via de app waarmee we werken. Dan rijdt je de route via google maps. 

 Prijs op basis van volpension voor een 1-persoonskamer € 3445,00

Prijs op basis van volpension voor een 2 persoonskamer € 3150,00 per persoon

 

Inclusief in deze reis zijn alle hotelovernachtingen inclusief ontbijt en diners, de koffiestops en lunches, alle excursies zoals de walvissentocht en 2x een safari in een wildpark met eigen Rangers, een wijnproeverij, een routeboek, een navigatiesysteem en de begeleiding. 

Exclusief is de vlucht naar Kaapstad en de autohuur. 

Deze reis is bedoeld voor avonturiers die ook van autorijden houden. We reizen met maximaal 10 auto’s en er is plek voor 2 single rijders en 8 equipes. 

We overnachten in uitstekende hotels en in een wildpark. De standaard in Zuid Afrika bij de hotels is hoog. 

In deze reis wordt er geen rijtraining gegeven. 

WAT BETEKENEN ONZE LEVELS

LABEL RED
LABEL green

In de level black reizen draait het écht om het sportieve autorijden door mooie natuurgebieden. Je rijdt 300 km per dag en een enkele dag zelfs meer. De hotels zijn uitstekend verzorgd. 

In de level red reizen rijden we gemiddeld 250 km per dag. Het is een prachtige combi van toeren en sportief autorijden door mooie natuurgebieden en leuke plaatsjes. De hotels zijn uitstekend verzorgd.

In de level green reizen rijden we gemiddeld 225 km per dag. Je hebt na de rit voldoende gelegenheid om te genieten van het hotel en/of zwembad en omgeving. De hotels zijn uitstekend verzorgd.