TOUR DE PROVENCE

ZUID FRANKRIJK

TOUR DE PROVENCE

21 T/M 26 JUNI 2021

AUTOREIS ZUID FRANKRIJK
Tour de Provence is al 7 jaar een vast onderdeel in onze agenda. We kunnen en willen niet zonder een weekje toeren in juni, daar waar de zon de zon altijd schijnt, de wijn belangrijker is dan water, en de eindeloze lavendelvelden volop in de bloei staan.

Voor deze autoreis strijken we neer in een piepklein dromerig Frans dorpje dat midden in het grensgebied ligt van de Drôme, Ardeche en Provence. We verblijven 5 nachten in een romantisch chateau midden tussen de lavendelbomen ligt en werkelijk een schilderachtig uitzicht heeft op de vallei en omringende bergen. Dat deze omgeving ‘Het Land van het Licht’ heeft meegekregen begrijp je in de ochtend zodra de zon opkomt. De lucht en bergen kleuren paarsblauw, roze en oranje en je begrijpt waar schilders als Monet hun inspiratie hebben opgedaan.

REISSCHEMA

 

In deze reis is het autorijden en het genieten van de Franse levenstijl even belangrijk. Door de uitstekende ligging in het grensgebied van deze regio’s hebben we echt 4 zeer afwisselende routes kunnen uitzetten. We toeren over de landelijke weggetjes door de lavendel- en bloemenvelden, de slaperige dorpjes waar je opaatjes ziet genieten van het buiten zijn. Maar we hebben ook spectaculaire bergetappes waar je de rotspartijen over de weg hangen, de rivieren woest naast de weg kolken en je eindeloze uitzichten hebt over de valleien. Highlights in deze Tour de Provence zijn de route naar de Mont Ventoux, de Pont d’Ardeche en routes door de olijf- en wijngaarden rondon Nyon. De routes zijn korter dan in andere reizen. 

 

Je hebt in de middag alle tijd om te genieten van het zwembad of wandelen of sporten in de omgeving. Wil je partner een dag niet mee de auto in? In het hotel is een spa aanwezig met luxe schoonheids-behandelingen die u kunt boeken.

Iedere avond dineren we op het terras van het chateau. De nieuwe kok van het restaurant is Michelin-ster waardig en serveert iedere avond een prachtig 5 gangen menu. De laatste avond sluiten we af bij het 2e zwembad direct gelegen aan de lavendelvelden met een poolparty en bbq. Hier kun je het uitgebreide reisschema lezen. 

MEER DAN 30 JAAR ERVARING IN RIJTRAININGEN EN AUTOREIZEN

MEER DAN 30.000 AUTOLIEFHEBBERS GINGEN JE VOOR

6 DAAGSE AUTOREIS

DE BESTE INSTRUCTEURS STAAN VOOR JE KLAAR

GROOTSTE IN NEDERLAND IN OPENBARE WEG RIJTRAININGEN EN AUTOREZIEN VOOR SPORTAUTO’S

HOTELOVERNACHTINGEN OP BASIS VAN HALF PENSION

PROGRAMMA EN PRIJZEN

We starten iedere dag om 9 uur met een korte briefing bij het hotel. Hier geeft Dolf aan of er evt. wegomleidingen zijn of waar je die dag op moet letten. De koffiestops zijn rond 10.30 uur en de lunches vanaf 13.00 uur.

De aankomst bij het hotel is om 16.30 uur. Het tijdschema hangt enigszins af van je eigen rijtempo en hoelang je bij uitkijkpunten blijft. 

In de Tour de Provence reis rijden we minder kilometers dan in de andere reizen. Gemiddeld rond de 235 km per dag. Wil je meer rijden? Geen punt, we hebben altijd een extra route voor je klaar liggen. Je hebt genoeg tijd om te genieten bij het zwembad of van de spa of omgeving. 

Je ontvangt bij de start een reistas met een reismagazine. Hier staat de route uitgewerkt in het bol-pijl systeem met alle aanwijzingen zoals de richtingen, adressen en plaatsnamen en de wegnummers. Dit is voor rijders die het leuk vinden om samen door een reis heen te navigeren.

Je krijgt ook een tomtom navigatiesysteem mee waarop de routes per dag staan geïnstalleerd. Het routeboek heb je dan enkel alleen nog nodig voor de adressen van alle stops en hotels.  

Nee dat is niet mogelijk. Niet ieder systeem pakt de kleinere weggetjes en vaak maakt een systeem er toch een eigen route van. Wij zorgen altijd voor ge-update tomtom navigatiesystemen waarop de route staat zoals hij is bedoeld. 

We hebben in het chateau diverse kamers die te boeken zijn:

  • (8x)double superior room € 3250,00
  • single superior room € 2385,00
  • (5x) junior suite  double use € 3460,00
  • junior suite single use € 2775,00
  • (4x) chateau suite double use € 3675,00

In het 2e gebouw aan de lavendelvelden zijn kamers beschikbaar op de begane grond met terras

  • double room € 3150,00
  • single use € 2385,00

Alle kamers zijn op basis van half pension. 

Inclusief in deze reis zijn de 5 hotelovernachtingen inclusief ontbijt en 5-gangen diners, koffiestops, een welkomstdrankje, een goodiebag met hierin het reismagazine en de tomtom navigatie (op leenbasis) en de begeleiding. De lunches zijn exclusief. We hebben leuke locaties uitgezocht en besproken maar je bent vrij om hiervan gebruik te maken. Voor vertrek krijg je de stops door met de kosten indien er een groepsmenu wordt gemaakt.

Exclusief zijn reisverzekeringen, brandstof, lunches en drank. Onze boekingsvoorwaarden tref je onderaan iedere pagina. 

Onze autoreizen zijn voor liefhebbers van sportauto’s en het betere stuurwerk. Je kunt de reizen alleen rijden of in een equipe met bijvoorbeeld je partner, vriend, broer of kind. Wij rijden met maximaal 20 auto’s wat neerkomt op gemiddeld 30-35 deelnemers per reisgroep.  We brengen iedereen ook altijd onder in hetzelfde hotel. Naast de prachtige routes die we gaan rijden telt gezelligheid en lekker eten met een groep mensen ook zwaar mee.

In de Tour de Provence reis verblijven we alle 5 overnachtingen in een luxueus historisch chateau in het grensgebied van de Drôme, Provence en Ardèche. 

Dolf Dekking is een erg gezellige reisleider maar daarnaast ook één van de allerbeste rijtrainers van Nederland. Hij stapt tijdens de reis graag bij je in de auto om je auto nog beter te leren kennen en te werken aan je driving skills. Je kunt een korte rijtraining (gratis) volgen en waar is dit nu mooier dan over de mooiste wegen in Europa?

*Mocht Dolf tijdens de reis nodig zijn voor b.v. een wegomleiding of iets van die orde dan heeft dit voorrang op de rijtrainingen.