TOUR DES ALPES

FRANKRIJK

TOUR DES ALPES

17 T/M 22 SEPTEMBER 2023

Er zijn vele routes naar Zuid-Frankrijk maar er is maar één Route des Grandes Alpes. Een adembenemende route over de hoogste passen van de Franse Alpen tussen het Meer van Genève en de Middellandse Zee. Je rijdt door een overweldigende natuur en passeert hierbij 18 Alpenpassen. De ‘echte’ route is 720 kilometer van het Meer van Geneve naar Nice. Wij hebben over deze klassieker een eigen sausje gegoten en er een XXL editie van gemaakt. We garanderen je 1200 kilometer spectaculair stuurwerk vol haarspeldbochten, ruige natuur en spectaculaire uitzichten. Welkom bij de DD Tour des Alpes!

PROGRAMMA

De Tour des Alpes start op zondag 17 september in Evian les Bains aan de zuidkant van het Meer van Genève. Hier ontmoeten we elkaar in een prachtig 5* hotel met uitzicht op het meer. Je ontvangt je je alles kunt lezen over de highlights en de route per dag in het bol pijl systeem aantreft. Maar heb je geen zin in bol pijl navigeren? Dan kun je ook inloggen op onze navigatie app en de route vanaf je Apple CarPlay of telefoon rijden. Dan kun je de focus leggen op het uitdagende stuurwerk, aan jou de keuze. De tour bestaat uit vier dagroutes van rond de 300 kilometer per dag. Iedere dag starten we om 9 uur bij het hotel, waar we na de briefing en route gaan. Oprijden met elkaar mag maar hoeft niet. We treffen elkaar onderweg weer bij koffiestops en lunch locaties. De dag eindigt rond 16.30 uur bij het hotel waar we de nacht doorbrengen. Voordat we gezamenlijk aan tafel gaan voor een goed diner heb je genoeg tijd om te genieten van een drankje op het terras of om bij de hotels gebruik te maken van de spa-faciliteiten. 

In de Tour des Alpes rijden we alle 18 collen van deze klassieker. De mythische cols van de Tour de France komen allemaal voorbij zoals bijvoorbeeld de Col du Galibier en de Col d’Izoard. Maar ook ontdek je minder bekende cols op je pad naar het zuiden. Zoals bijvoorbeeld de Col de la Cayolle, richting de Middellandse zee, als je de Alpen steeds meer achter je laat en de Provence al ruikt.  De laatste collen van deze reis zijn zeker niet de minste want hier tref je enkele etappes die ook gereden worden in de klassieker ‘Rallye de Monte Carlo’.

 Maar weinig Nederlanders zijn in deze rally succesvol geweest. Eén van de winnaars is Kevin Abbring. Hij won in 2012 de Monte Carlo in het S2000 klassement. (De S2000-categorie staat net onder het WRC. Vrijwel identieke auto’s, breed, vierwielaangedreven maar met iets lichtere motoren. #autoblog) Kris Nissen, Volkswagen Motorsport-Direkteur zei het volgende over hem: “Wij geloven dat hij één van de allergrootste rallytalenten ter wereld is”. Abbring is onze special guest in deze reis en wie kan je nu beter de tips & tricks geven over deze etappes als deze nationale rally held?
Wij finishen in Cannes bij een erg leuk hotel. Hier hebben we ons laatste diner met uitzicht op zee en proosten op de prachtige 16.000 hoogtemeters die we achter de rug hebben! Op 22 september gaat iedereen op eigen gelegenheid naar huis. 

Single rooms op basis van half pension € 2685,00

Double rooms op basis van half pension € 4095,00

Double Deluxe rooms op basis van half pension € 4345,00 *

* deze kamers zijn deels luxe kamers en deels suites

We rijden per dag tussen de 240 – 275 kilometer.

We starten de dag met een goed ontbijt en om 9 uur houden we een rijdersbriefing bij het hotel. Daarna gaan we van start, je hoeft niet met elkaar op te rijden. Gelijkgestemden weten elkaar altijd te vinden.  Omstreeks 10.45 uur maken we een koffiestop en vanaf 13.00 uur is de lunchstop. Je hoeft niet op elkaar te wachten, je kunt starten en vertrekken wanneer je zelf wilt. 

De finish bij het hotel is gepland tussen 16.00 en 16.30 uur. Het exacte schema kan variëren, afhankelijk van jouw persoonlijke rijtempo en eventuele tussenstops bij uitkijkpunten en andere hoogtepunten langs de route.

Elke avond genieten we gezamenlijk van het diner, dat geserveerd wordt vanaf 19.30 – 20.00 uur.

Je kunt de reis op navigatie rijden. Dit doe je door in te loggen op onze navigatie-app in te loggen. Hierin staan alle routes per dag uitgewerkt, zodat je deze direct vanaf je telefoon of Apple CarPlay kunt volgen. (De kosten voor het gebruik van de app zijn ongeveer € 5,00. Dit gaat via de App Store)

Naast de navigatie-app ontvang je bij de start ook een reistas met een reismagazine. Hierin staat de volledige route uitgewerkt in het bol-pijl systeem, inclusief alle aanwijzingen, zoals richtingen, adressen, plaatsnamen en wegnummers. Dit is vooral leuk voor rijders die graag samen door een reis heen navigeren.

Wanneer je de navigatie-app gebruikt, heb je het routeboek alleen nodig voor de adressen van de stops en de hotels. Natuurlijk kun je ook in het routeboek leuke highlights vinden om tijdens de reis te bezoeken. Wij adviseren om van beide opties te combineren. 

Onze autoreizen zijn speciaal ontworpen voor liefhebbers van sportauto’s die genieten van het rijden van toerritten langs de prachtigste wegen in Europa. Je hebt de mogelijkheid om de reis solo te maken of om samen met een partner, vriend, broer of kind als equipe deel te nemen. Naast het rijden van prachtige routes, leggen we ook veel nadruk op gezelligheid en genieten van goed eten in het gezelschap van gelijkgestemde mensen.

In de Tour des Alpes overnachten we grotendeels in 5* locaties. Bij de finish locatie overnachten we in een mooi 4* hotel aan de kust in Cannes. 

Dolf Dekking is een erg gezellige reisleider maar daarnaast ook één van de allerbeste rijtrainers van Nederland. Hij stapt tijdens de reis graag bij je in de auto om je auto nog beter te leren kennen en te werken aan je driving skills. Je kunt een korte rijtraining (gratis) volgen en waar is dit nu mooier dan over de mooiste wegen in Europa?

*Mocht Dolf tijdens de reis nodig zijn voor b.v. een wegomleiding of iets van die orde dan heeft dit voorrang op de rijtrainingen.

 

Een maand voor vertrek ontvang je een nieuwsbrief met hierin alle laatste informatie voor de reis. Hierin tref je alle hotel locaties, de deelnemerslijst, de highlights in deze reis, informatie over het installeren van de navigatie app en de informatie voor de lunches. We maken ook een groepsapp aan waarmee we tijdens de reis contact met elkaar kunnen houden. En natuurlijk voor het delen van leuke foto’s. Je ontvangt voor vertrek een uitnodiging voor de groepsapp. 

Een annulering moet altijd via dit e-mailadres gedaan worden: info@dolfdekking.nl. Is de annulering binnen de annuleringsperiode? Dan boeken wij de gedane betaling terug. 


Doe je dit na de annuleringsperiode? Dan gelden de boekingsvoorwaarden*. Deze kun je hier nalezen: boekingsvoorwaarden.

*Voor een annulering kun je de reiskosten met een geldige reden via een annuleringsverzekering terugvragen. 

Belangrijk:
Soms kunnen wij een vervanger voor je vinden via onze wachtlijst. In dat geval brengen wij € 150,00 administratiekosten in rekening voor de geannuleerde reis.

De wachtlijst kan een optie zijn om een vervanger te vinden, maar dit is géén garantie. Indien het niet lukt om een vervanger te vinden, zijn we genoodzaakt om de annuleringskosten conform de boekingsvoorwaarden in rekening te brengen.