TOUR DES ALPES

FRANKRIJK

TOUR DES ALPES

17 T/M 22 SEPTEMBER 2023

Er zijn vele routes naar Zuid-Frankrijk maar er is maar één Route des Grandes Alpes. Een adembenemende route over de hoogste passen van de Franse Alpen tussen het Meer van Genève en de Middellandse Zee. Je rijdt door een overweldigende natuur en passeert hierbij 18 Alpenpassen. De ‘echte’ route is 720 kilometer van het Meer van Geneve naar Nice. Wij hebben over deze klassieker een eigen sausje gegoten en er een XXL editie van gemaakt. We garanderen je 1200 kilometer spectaculair stuurwerk vol haarspeldbochten, ruige natuur en spectaculaire uitzichten. Welkom bij de DD Tour des Alpes!

PROGRAMMA

De Tour des Alpes start op zondag 17 september in Evian les Bains aan de zuidkant van het Meer van Genève. Hier ontmoeten we elkaar in een prachtig 5* hotel met uitzicht op het meer. Je ontvangt je je alles kunt lezen over de highlights en de route per dag in het bol pijl systeem aantreft. Maar heb je geen zin in bol pijl navigeren? Dan kun je ook inloggen op onze navigatie app en de route vanaf je Apple CarPlay of telefoon rijden. Dan kun je de focus leggen op het uitdagende stuurwerk, aan jou de keuze. De tour bestaat uit vier dagroutes van rond de 300 kilometer per dag. Iedere dag starten we om 9 uur bij het hotel, waar we na de briefing en route gaan. Oprijden met elkaar mag maar hoeft niet. We treffen elkaar onderweg weer bij koffiestops en lunch locaties. De dag eindigt rond 16.30 uur bij het hotel waar we de nacht doorbrengen. Voordat we gezamenlijk aan tafel gaan voor een goed diner heb je genoeg tijd om te genieten van een drankje op het terras of om bij de hotels gebruik te maken van de spa-faciliteiten. 

In de Tour des Alpes rijden we alle 18 collen van deze klassieker. De mythische cols van de Tour de France komen allemaal voorbij zoals bijvoorbeeld de Col du Galibier en de Col d’Izoard. Maar ook ontdek je minder bekende cols op je pad naar het zuiden. Zoals bijvoorbeeld de Col de la Cayolle, richting de Middellandse zee, als je de Alpen steeds meer achter je laat en de Provence al ruikt.  De laatste collen van deze reis zijn zeker niet de minste want hier tref je enkele etappes die ook gereden worden in de klassieker ‘Rallye de Monte Carlo’.

 Maar weinig Nederlanders zijn in deze rally succesvol geweest. Eén van de winnaars is Kevin Abbring. Hij won in 2012 de Monte Carlo in het S2000 klassement. (De S2000-categorie staat net onder het WRC. Vrijwel identieke auto’s, breed, vierwielaangedreven maar met iets lichtere motoren. #autoblog) Kris Nissen, Volkswagen Motorsport-Direkteur zei het volgende over hem: “Wij geloven dat hij één van de allergrootste rallytalenten ter wereld is”. Abbring is onze special guest in deze reis en wie kan je nu beter de tips & tricks geven over deze etappes als deze nationale rally held?
Wij finishen in Cannes bij een erg leuk hotel. Hier hebben we ons laatste diner met uitzicht op zee en proosten op de prachtige 16.000 hoogtemeters die we achter de rug hebben! Op 22 september gaat iedereen op eigen gelegenheid naar huis. 

We starten iedere dag om 9 uur met een korte briefing bij het hotel. Hier geeft Dolf aan of er evt. wegomleidingen zijn of waar je die dag op moet letten. De koffiestops zijn rond 10.30 uur en de lunches vanaf 13.00 uur.

De aankomst bij het hotel is om 16.30 uur. Het tijdschema hangt enigszins af van je eigen rijtempo en hoelang je bij uitkijkpunten blijft. 

In de Tour des Alpes rijden we gemiddeld 300 kilometer per dag.

Je kunt inloggen op onze navigatie app waarin we de routes per dag laden. Je rijdt de route vanaf je telefoon of Apple CarPlay.

Bij de opening ontvang je een goodiebag met een routeboek. Hier staat de route uitgewerkt in het bol-pijl systeem met alle aanwijzingen zoals de richtingen, adressen en plaatsnamen en de wegnummers. Dit is voor rijders die het leuk vinden om samen door een reis heen te navigeren.

Rijd je op navigatie dan heb je het routeboek enkel nodig voor de adressen van alle stops en hotels. En hierin staan ook de highlights van de routes per dag in beschreven.  

Er zijn beschikbaar:

Single rooms op basis van half pension € 2685,00

Double rooms op basis van half pension € 4095,00

Double Deluxe rooms op basis van half pension € 4345,00 *

* deze kamers zijn deels luxe kamers en deels suites

Onze autoreizen zijn voor liefhebbers van sportauto’s en het betere stuurwerk. Je kunt de reizen alleen rijden of in een equipe met bijvoorbeeld je partner, vriend, broer of kind. We logeren allemaal in hetzelfde hotel. Naast de prachtige routes die we gaan rijden telt gezelligheid en lekker eten met een groep mensen ook zwaar mee.

In de Tour des Alpes overnachten we grotendeels in 5* locaties. Bij de finish locatie overnachten we in een mooi 4* hotel aan de kust in Cannes. 

Dolf Dekking is een erg gezellige reisleider maar daarnaast ook één van de allerbeste rijtrainers van Nederland. Hij stapt tijdens de reis graag bij je in de auto om je auto nog beter te leren kennen en te werken aan je driving skills. Je kunt een korte rijtraining (gratis) volgen en waar is dit nu mooier dan over de mooiste wegen in Europa?

*Mocht Dolf tijdens de reis nodig zijn voor b.v. een wegomleiding of iets van die orde dan heeft dit voorrang op de rijtrainingen.

 

Ruim voor vertrek ontvang je een nieuwsbrief met hierin alle laatste informatie voor de reis. Hierin tref je alle hotel locaties, de deelnemerslijst, de highlights in deze reis, informatie over het installeren van de navigatie app en de informatie voor de lunches. We maken ook een groepsapp aan waarmee we tijdens de reis contact met elkaar kunnen houden. En natuurlijk voor het delen van leuke foto’s. Je ontvangt voor vertrek een uitnodiging voor de groepsapp. 

Lees onze boekingsvoorwaarden voor de reizen. Deze ontvang je bij de boeking maar zijn vooraf ook op deze website te lezen. 

De kosten voor een annulering met een geldige reden zijn op te geven via een annuleringsverzekering of een reisverzekering met een annuleringsverzekering erin.