Alpenstrasse

DD DRIVING EVENTS

De Duitse Alpenroute staat bekend als de oudste en populairste vakantieroute van Duitsland. Dat is niet voor niets, het rijden van deze route is als een eersteklas ‘drive-in bioscoop’. Het is een ideale manier om de meest bekende plaatsen en belangrijkste bezienswaardigheden van Beieren te ontdekken. Deze 450 kilometer lange route vol bochten, van Lindau aan de Bodensee naar Bad Hindelang is fasinerend. Het is een aantrekkelijke route vol afwisseling. Je komt door gebieden van groene Alpenweiden, glooiende heuvels, steile bergen, groene bossen, romantische dalen met prachtige meren.

WAT KUN JE VERWACHTEN?
Deze route is origineel 450 kilometer lang en vol prachtig bochtenwerk. Deze lange weekendtrip start in Lindau aan de Bodensee. Dit is een historisch eiland in het zuiden van Duitsland. Met de oude gebouwen, drukke pleinen en pittoreske straatjes heeft Lindau een bijna mediterrane flair. De Duitse Alpenroute loopt door prachtige oude Duitse dorpjes. We passeren de Jochpass waar we 105 bochten en 360 meter hoogteverschil gaan rijden en komen door het hooggelegen Oberjoch en Unterjoch. Daarna rijden we door Allgäu. Hier liggen 13 dorpjes in een breed dal waar de prachtige uitlopers van de Alpen en de bergtoppen van de Allgäu en Tirol samenkomen. Het mooiste dorpje van Europa kunnen we uiteraard niet overslaan; Nußdorf am Inn. De officiële Alpenstrasse route eindigt bij Bad Hindelang. Vanuit hier hebben wij er nog een stuk aangezet richting het Noorden.

VOOR WIE?
Voor iedereen die van gezellig en sportief autorijden houdt! Onze focus ligt echt op uitdagend stuurwerk door mooie landschappen. En gelukkig zijn er nog tal van gebieden waar dit mogelijk is en het nog echt lekker sturen is. Daar waar je je sportauto kunt gebruiken waarvoor hij gemaakt is. Naast de prachtige routes die we gaan rijden telt gezelligheid en lekker eten met een groep mensen ook zwaar mee.

ROUTEBOEK EN TOMTOM NAVIGATIESYSTEEM
De reis wordt uitgewerkt in een mooi reismagazine in het bol-pijlsysteem met duidelijke aanwijzingen. Maar daarnaast krijg je ook een tomtom navigatiesysteem in bruikleen waarin de route per dag is geïnstalleerd. Aan jou de keuze hoe je de reis wilt rijden.

RIJTRAINING
Wil je nog een beetje schaven aan je driving skills? Dat kan want bij onze autoreizen stapt rij-instructeur Dolf Dekking graag bij je in de auto om hier aan te werken. Zo kun je schaven aan je stuurwerk op de mooiste locaties die je je kunt bedenken en leer je  de kwaliteiten van je auto écht ervaren.

  AANMELDEN

  Uw gegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact. Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

  PRIJZEN

  6 single rooms beschikbaar
  Prijs voor een 1-persoonskamer € 1195,00 p.p. op basis van half pension

  14 double rooms beschikbaar
  Prijs voor een 2-persoonskamer € 1895,00 per equipe op basis van half pension

  Inclusief in deze autoreis zijn de hotelovernachtingen op basis van half pension (excl.drank) de begeleiding, bruikleen van tomtom navigatiesysteem, mooi uitgewerkt routeboek en goodiebag. De koffie- en lunchlocaties worden met zorg uitgekozen voor onze groepen en gereserveerd voor onze groep. U kunt hier optioneel gebruik van maken.

  DATUM EN PRIJZEN:
  Donderdag 9 september  tot en met zondag 12 september 2021.

  Start op donderdag 9 september om 18.00 uur in Lindau

  BEGELEIDING:
  De autoreis wordt uitgezet en begeleid door Dolf en Anita Dekking. Dolf Dekking is meer dan 25 jaar professioneel rij- en racetrainer van o.a. Pon Porsche Import en voor veel andere bedrijven en particulieren. Anita Dekking verzorgt al jarenlang autoreizen en rally- en circuitevents voor DD Driving Events en heeft opdrachtgevers als Pon Porsche Import, Autovisie en Kroymans Ferrari. Zij hebben samen heel veel prachtige routes gereden en in kaart gebracht. Van de mooiste bergwegen in Noorwegen tot rallyroutes in de hete binnenlanden van Spanje. Een team met veel ervaring en passie voor auto’s en autorijden.