DESERT MOUNTAINS  

Een van onze nieuwe reizen in juni 2021 is de Desert Mountains. Dit wordt een zeer spectaculaire trip en ik vertel je graag waarom je deze reis zeker volgend jaar of de jaren erna een keertje moet gaan maken!
We starten onze trip in de Picos de Europa. Na de Picos trekken we de Navarra in naar een spectaculair gebied in Spanje; natuurpark Las Bardenas Reales. Dit gebied is ruig, onbewoond, maar vooral onbekend. Het is echt uniek in Europa. Overal staan bergen en heuvels, kunstig gestileerd door weer en wind. Soms in de vorm van zandkastelen, anderen in kaarsrechte tafelbergen. Overal spatten felle kleuren uit de grond. Op veel plekken kan het regenwater door de harde structuur van de grond niet weg. Het komt vanzelf weer omhoog, vermengd met allerlei ijzerkristallen (dat het een rode kleur geeft), zout (wit), een combi (geel) en de heldere aardetinten (zwart en bruin). Als het regent doen de modderstromen de rest.
Dit gebied van 144 km2 ligt midden in Spaans Baskenland. Een dal dat ingeklemd tussen twee gebergten ligt: de Pyreneeën en het Iberisch gebergte. Dit was miljoenen jaren geleden een immense binnenzee. Fossielen van krokodillen en zeeschildpadden vormen het bewijs.
Ondanks alle pracht is het verhaal achter dit gebied er één dat droevig stemt. Het gebied gaat langzaam ten onder. Letterlijk. Alles wat je hier ziet is het resultaat van erosie. De prachtige attractie is nog hooguit vijftig jaar te zien. Door erosie spoelt het karakteristieke kalklandschap hier weg. De rotsen verdwijnen roemloos in de Ebro, de grootste rivier van Spanje. Een reis door dit gebied is dus een absolute aanrader.
Na het bezoek aan dit prachtige gebied rijden we nog een dag in de Navarra richting Pamplona. Deze reis zit, op 1 kamer na, volgeboekt maar je kan zeker op de wachtlijst gezet worden. En bij veel interesse komt er een 2e editie.

Zodra we de definitieve bevestigingen van de hotels binnen hebben volgt de rest van de informatie qua prijzen!

ROUTEBOEK EN TOMTOM NAVIGATIESYSTEEM
De reizen worden uitgewerkt in mooie routeboeken in het bol-pijlsysteem met duidelijke aanwijzingen zoals straatnamen, plaatsen en wegnummers. Maar daarnaast krijg je ook een tomtom navigatiesysteem mee waarin de route per dag geïnstalleerd is. Aan jou de keuze hoe je de reis wilt rijden.

VOOR WIE?
Voor iedereen die van gezellig en sportief autorijden houdt! Onze focus ligt echt op uitdagend stuurwerk door mooie landschappen. En gelukkig zijn er nog tal van gebieden waar het nog echt lekker autorijden is. Daar waar je je sportauto kunt gebruiken waarvoor hij gemaakt is. Naast de prachtige routes die we gaan rijden telt gezelligheid en lekker eten met een groep mensen ook zwaar mee.

RIJTRAINING
Wil je nog een beetje schaven aan je driving skills? Dat kan want bij onze autoreizen stapt rij-instructeur Dolf Dekking graag bij je in de auto om hier aan te werken. Zo kun je schaven aan je stuurwerk op de mooiste locaties die je je kunt bedenken en leer je  de kwaliteiten van je auto écht ervaren.

  AANMELDEN

  Uw gegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact. Lees ons privacybeleid voor meer informatie.

  PRIJZEN
  Prijs op basis van HP voor een tweepersoonskamer € 1925,00 p.p.
  Prijs op basis van HP voor een eenpersoonskamer € 2155,00 p.p.

  Inclusief in deze autoreis zijn 6 hotelovernachtingen op basis van half pension, de begeleiding, een tomtomnavigatiesysteem in bruikleen, een mooi uitgewerkt routeboek en een goodiebag. Wij zoeken met zorg de koffiestop- en lunchlocaties uit. Hieraan kunt u optioneel gebruik van maken.

  DATUM EN PRIJZEN
  Zodra we de prijzen en definitieve datum binnen hebben vullen we dit aan! De datum zoals nu bekend is wel onze streefdatum

  6 juni tot en met 12 juni

  BEGELEIDING:

  De autoreis wordt uitgezet en begeleid door Dolf en Anita Dekking. Dolf Dekking is professioneel rij-en race instructeur van o.a. Pon Porsche Import en voor veel andere bedrijven en particulieren.  Anita Dekking verzorgt al jarenlang autoreizen en rally-en circuitevents voor DD Driving Events en heeft verder opdrachtgevers als Pon Porsche Import, Autovisie en Kroymans Ferrari. Zij hebben samen heel veel prachtige routes gereden en in kaart gebracht. Van de mooiste bergwegen in Noorwegen tot rallyroutes in de hete binnenlanden van Spanje. Een team met veel ervaring en passie voor auto’s en autorijden.

  Boekingsvoorwaarden