HIGHLANDS

SCHOTLAND

HIGHLANDS

11 - 17 MEI 2024

Ontdek de ongerepte schoonheid van Schotland tijdens een onvergetelijke roadtrip door de prachtige Schotse Hooglanden. In mei 2024 maken wij een rondreis waar we vijf dagen lang gaan genieten van de adembenemende natuur en de mystieke landschappen. 

Tijdens deze reis zul je de kans krijgen om te genieten van prachtig stuurwerk, terwijl je door de grasgroene heuvels van de Lowlands rijdt en de spectaculaire bergen en gletsjervalleien van Glencoe ontdekt. We rijden naar het mystieke Isle of Skye en gaan de dag erna over de bekende militairy road door het prachtige Cairngorms national park en langs vele andere natuurparken.

Naast het verkennen van de westelijke Highlands, zul je tijdens deze reis ook de oostelijke kustlijn van Schotland ontdekken. Je zult pittoreske visserplaatsjes passeren en genieten van de sfeer die deze plaatsjes te bieden hebben.

PROGRAMMA

Ons programma begint dicht bij huis, in de haven van IJmuiden. Op 11 mei ontmoeten we elkaar in een restaurant in de haven en gaan we om 4 uur inschepen. Op de boot kun je genieten van een heerlijk diner. De volgende dag komen we om 9 uur ‘s ochtends aan in de haven van Newcastle. Tijdens deze reis zul je de prachtige natuurparken van Schotland verkennen, waaronder het adembenemende Kielder Forest Park, het Cairngorms National Park en het Loch Lomond and the Trossachs National Park. We zullen door het betoverende Great Glen-gebied rijden waar we door het indrukwekkende natuurgebied bij de Glen Coe met zijn spectaculaire bergen en gletsjervalleien niet overslaan. We maken ook een dag een toerrit over het mystieke Isle of Skye aan de westkust. Daarna vervolgen we onze route naar de oostkust van Schotland. Hier wacht de parel aan de oostkust op ons: het prachtige St Andrews. 

Deze stad is bekend vanwege het majestueuze St Andrews Castle, de wereldberoemde golfbanen en de historische straatjes. Onze overnachting zal plaatsvinden in een prachtig historisch hotel aan de kust. We rijden langs de spectaculaire kustlijn en bezoeken enkele pittoreske vissersplaatsjes en komen langs de Scotland Secret bunker. Op de laatste dag van deze onvergetelijke roadtrip rijden we terug via de Schotse laaglanden en door het Kielder Forest terug naar de haven van Newcastle. Hier schepen we om 16 uur in op 17 mei  om ‘s ochtends om 60 uur op 17 mei aan te komen in IJmuiden.

Mis deze unieke kans niet om Schotland op een bijzondere manier te ontdekken en om de prachtige routes met je sportauto te rijden. 

PRIJZEN EN VRAGEN

Single room –  overtocht DFDS ferry met een buitenhut € 3615,00

Double room – overtocht DFDS ferry met een buitenhut met 2-persoonsbed € 5295,00

Double room – overtocht DFDS ferry met een luxe commodore hut € 5895,00 

Inclusief zijn:
4 hotelovernachting in 5* hotels incl. ontbijt en diner,
alle koffiestops en lunches (inclusief drank – geen alcohol), de bootovertocht incl. ontbijt en diner met drankarrangement.

De exclusief uitgezette reis met begeleiding inclusief goodiebag met mooi routeboek. Daarnaast kun je gebruik maken van onze navigatieapp zodat je de routes kunt navigeren vanaf je telefoon of Apple CarPlay.

Wil je tijdens de reis een korte rijtraining volgen? Dat kan want (Porsche) rijtrainer Dolf Dekking stapt graag bij je in de auto je tijdens deze prachtige reis te trainen en om nog meer plezier uit je auto te halen. 

We rijden in deze reis per dag  300 kilometer.

Elke dag beginnen we om 9 uur ‘s ochtends met een korte rijdersbriefing bij het hotel. Omstreeks 10.45 uur maken we een koffiestop en vanaf 13.00 uur is er een lunchstop.

De finish bij het hotel is gepland tussen 16.30 en 17.00 uur. Het exacte schema kan variëren, afhankelijk van jouw persoonlijke rijtempo en eventuele tussenstops bij uitkijkpunten en andere hoogtepunten langs de route.

Elke avond genieten we gezamenlijk van het diner, dat geserveerd wordt vanaf 19.30 – 20.00 uur.

Je kunt de reis op navigatie rijden. Dit doe je door in te loggen op onze navigatie-app in te loggen. Hierin staan alle routes per dag uitgewerkt, zodat je deze direct vanaf je telefoon of Apple CarPlay kunt volgen. (De kosten voor het gebruik van de app zijn ongeveer € 5,00. Dit gaat via de App Store)

Naast de navigatie-app ontvang je bij de start ook een reistas met een reismagazine. Hierin staat de volledige route uitgewerkt in het bol-pijl systeem, inclusief alle aanwijzingen, zoals richtingen, adressen, plaatsnamen en wegnummers. Dit is vooral leuk voor rijders die graag samen door een reis heen navigeren.

Wanneer je de navigatie-app gebruikt, heb je het routeboek alleen nodig voor de adressen van de stops en de hotels. Natuurlijk kun je ook in het routeboek leuke highlights vinden om tijdens de reis te bezoeken. Wij adviseren om van beide opties te combineren. 

Onze autoreizen zijn speciaal ontworpen voor liefhebbers van sportauto’s en het plezier van het rijden. Je hebt de mogelijkheid om de reis solo te maken of om samen met een partner, vriend, broer of kind als equipe deel te nemen.

Naast het rijden van prachtige routes, leggen we ook veel nadruk op gezelligheid en genieten van goed eten in het gezelschap van gelijkgestemde mensen.

In de Highlands reis overnachten we 2 nachten op de DFDS ferrie in een hut naar keuze. De overnachting in de Highlands zijn in prachtige 5* Schotse kasteelhotels en landhuizen. 

Dolf Dekking is niet alleen een uiterst gezellige reisleider, maar ook één van de allerbeste rijtrainers van Nederland. Hij verzorgt al jarenlang samen met zijn team van instructeurs landelijk alle rijtrainingen voor alle Porsche dealers. Tijdens de reis stapt hij graag bij je in de auto om jou en je wagen nog beter te leren kennen en te werken aan je rijvaardigheden. Wat is er nu mooier dan dit te doen langs de meest adembenemende weggetjes van Europa?

Als de situatie dit vereist – bijvoorbeeld in geval van een wegomleiding – kan het voorkomen dat Dolf zijn aandacht moet verschuiven naar andere taken. In dat geval hebben deze prioriteit boven de geplande rijtrainingen.

Een maand voor vertrek ontvang je een nieuwsbrief met de laatste updates. In deze nieuwsbrief vind je alle informatie de deelnemerslijst, hoogtepunten van de reis, instructies voor het installeren van de navigatie-app en lunchmogelijkheden.

Bovendien stellen we een groepsapp samen, zodat we tijdens de reis in contact kunnen blijven en leuke foto’s en ervaringen met elkaar kunnen delen.

Voor vertrek sturen we je een uitnodiging om deel te nemen aan de groepsapp. Op deze manier blijf je altijd op de hoogte van eventuele wijzigingen en kun je gemakkelijk communiceren met de andere deelnemers.

Een annulering moet altijd via de mail gedaan worden. Is de annulering binnen de annuleringsperiode? Dan boeken wij de aanbetaling terug. Is het na de annuleringsperiode? Dan gelden de boekingsvoorwaarden. Deze kun je terug vinden op onze website.

Belangrijk:
Kunnen wij een vervanger voor je vinden via onze wachtlijst als je jouw plek annuleert? In dat geval brengen wij € 150,00 administratiekosten in rekening voor de geannuleerde reis.

De wachtlijst kan een optie zijn om een vervanger te vinden, maar dit is géén garantie. Indien het niet lukt om een vervanger te vinden, zijn we genoodzaakt om de annuleringskosten conform de boekingsvoorwaarden in rekening te brengen.