mei 19, 2015 admin

Reisverslag Schotland 2015

Begin van deze maand vond de nieuwe editie van de Autovisie Stuurmanswegenreis door Schotland plaats. Een compleet nieuwe route stond op het programma en dat hebben de deelnemers geweten!
IMG_1245
Vijf dagen lang genoten de deelnemers van keihard stuurwerk over grotendeels ‘single-track-roads’ door dit geweldige land. Bochtenwerk van het betere soort waarbij de deelnemers een beroep moesten doen op hun stuurmanskunsten.

De start van de toch was in de haven van IJmuiden. Na een korte kennismaking en het bewonderen van elkaars auto’s reden de deelnemers de auto’s op de boot richting Newcastle. Direct na aankomst kon het genieten in de Lowlands al beginnen. Bovendien konden de deelnemers wennen aan het links rijden. De slingerende en glooiende route was geweldig in deze tijd van het jaar. Weilanden vol schapen met huppelende lammetjes en een uiterst diverse natuur typeren het landschap.

DD Driving events SchotlandDD Driving events Schotland

De speciaal voor Autovisie uitgezette route was een groot feest voor onze sportieve rijders door de enorme afwisseling in het Schotse landschap. Veel natuurgebieden werden de eerste dagen bezocht zoals het Kielder Forest, Loch Lomond en het Trossachs National Park. Daarna werd er richting Inverness gereden via het prachtige Ben Navis-gebergte en de Glencoe-vallei.

“DIRECT NA AANKOMST KON HET GENIETEN IN DE LOWLANDS AL BEGINNEN”

Onderweg werd het nieuwe kunstwerk van Schotland ‘The Kelpies’ bezocht. De parkeerplaats was net verlaten zodat er snel een familiefoto voor deze indrukwekkende paarden gemaakt kon worden. Dit dertig meter hoge eerbetoon aan de werkpaarden uit deze regio is een absolute aanrader als je in de buurt bent.

DD Driving events SchotlandDD Driving events Schotland

Via Fort Williams werd er via een spectaculaire kustroute naar Inverness gereden. Een gastvrij ontvangst bij een kasteel en een heerlijk visbuffet volgde als lunch. Daarna kon de tocht naar Cairngormspark beginnen.

“VOLGEND JAAR MEI STAAT DEZE ROUTE WEER IN ONS PROGRAMMA!”

Die middag en de complete volgende dag stonden de routes door dit nationale park op het programma. In het pittoreske dorpje Pitlochry werd er overnacht in een kasteel. De volgende dag was het, tegen alle weersverwachtingen in, prachtig weer. Ideaal voor een rit door Ben Lawers natuurpark waar de omgeving ruig en onherbergzaam is.

DD Driving events Schotland

De oversteek richting Edingburgh werd langs de Forth bridge gemaakt. Na het nodige fotowerk bij deze brug werd er overnacht in Queensferry. En helaas, de volgende ochtend werd door het prachtige Edinburgh de laatste etappe gereden richting de boot. Met een afscheidsdiner en aansluitende borrel namen de deelnemers van elkaar afscheid en was er maar een conclusie mogelijk: het was een prachtige week met machtig stuurwerk, schitterende natuurgebieden en vooral heel veel gezelligheid. Volgend jaar mei staat deze route weer in ons programma!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *