Over Dolf Dekking

Dolf Dekking is al meer dan 25 jaar rijtrainer en al even lang actief in de race-en rallywereld als coureur en instructeur. Hij heeft inmiddels duizenden mensen rijtraining gegeven. Dolf wordt ingehuurd door particulieren, autoclubs, bedrijven, importeurs, automagazines en coureurs.

De basis voor het instructievak ligt bij zijn vader. Dolf Dekking sr. was actief als ‘baas van de snelweg’ bij de AVD. Jarenlang reed hij met de legendarische politie-Porsches over de Nederlandse snelwegen. Daarnaast was hij actief als rij instructeur. Doordat hij tijdens zijn werk zeer veel ernstige ongevallen zag, die meestal veroorzaakt waren door pure onkunde, was hij zeer gedreven in zijn instructiewerk. Om zijn zoon (die al op zeer jonge leeftijd regelmatig de autosleutels even ‘leende’ en waarvan hij al vrij vlot zag dat die niet af te remmen was) goed te leren rijden, besloot hij te kiezen voor een zeer onorthodoxe oplossing. Hij kocht voor de twaalfde verjaardag van zijn zoon een crossauto (een Renault 4) zodat er gewerkt kon worden aan een goede ‘rij-opleiding’. Dolf crosste jarenlang door de zandafgraving van de ouders van een klasgenootje. Hij reed op alles wat maar wielen had. Op zijn 18e jaar had hij al een perfecte voertuigbeheersing en behaalde binnen een jaar al zijn rijbewijzen. Hij behaalde vervolgens zijn instructeursbewijzen voor auto en motor.

Al vrij vlot belandde Dolf in de rallyauto als navigator en coureur. Maar tijdens het navigeren ‘bemoeide’ Dolf zich constant met het rijden van de coureurs en niet zonder succes. Het nieuws over zijn manier van lesgeven verspreidde zich snel in de rallywereld en de agenda van Dekking was vlot gevuld als instructeur. Hij startte zijn eigen bedrijf en werd een veel gevraagd instructeur voor race-en rallytrainingen.

“ALLES DRAAIT OM RIJPLEZIER”

Dolf Dekking ontwikkelde vervolgens een perfecte formule voor trainen op de openbare weg en heeft inmiddels een heel team van instructeurs die voor hem werken. Hij geeft de training bij voorkeur op de openbare weg; daar waar ‘het’ gebeurt. Hij gaat op pad met mensen om ze nog beter te leren rijden, het volledig leren benutten van het vermogen van hun auto, maar wat hij de deelnemers vooral bijbrengt; alles draait om rijplezier!

Opdrachtgevers:
Pon Porsche Import;  landelijk verzorgen van de Porsche Advanced Driver training bij alle officiële Porsche dealers, Porsche Delivery Experts, Porsche sportcars events, introductie nieuwe Porsche modellen.

Autovisie – TMG groep; al 15 jaar de vaste instructeur in de Autovisie Drivers Academy, uitzetten en begeleiden van de Autovisie lezersreizen door Europa, organisator Vredestein – Autovisie rally.

Ferrari Club Nederland / Kroymans Ferrari; organiseren van de FCN trackdays vanaf 2012 tot heden.

Kroymans Ferrari;organiseren van de Ferrari 70Y anniversary

Van de Heuvel autosport; instructeur van de rally-drifttrainingen.

Chiel Bos Suspension technology; begeleiden winterrallytrainingen Noorwegen, testwerk race-auto’s.

PressRelease; introductie Alfa Romeo Guilietta, rijtrainingen voor automotive media.

dolf dekking in de sneeuw in noorwegen