OVER ONS

Dolf Dekking is al meer dan 25 jaar rijtrainer en al even lang actief in de race-en rallywereld als coureur en instructeur. Hij heeft inmiddels duizenden mensen rijtraining gegeven. Dolf wordt ingehuurd door particulieren, autoclubs, bedrijven, importeurs, automagazines en coureurs.

De basis voor het instructievak ligt bij zijn vader. Dolf Dekking sr. was actief als ‘baas van de snelweg’ bij de AVD. Jarenlang reed hij met de legendarische politie-Porsches over de Nederlandse snelwegen. Daarnaast was hij actief als rij instructeur. Doordat hij tijdens zijn werk zeer veel ernstige ongevallen zag, die meestal veroorzaakt waren door pure onkunde, was hij zeer gedreven in zijn instructiewerk. Om zijn zoon (die al op zeer jonge leeftijd regelmatig de autosleutels even ‘leende’ en waarvan hij al vrij vlot zag dat die niet af te remmen was) goed te leren rijden, besloot hij te kiezen voor een zeer onorthodoxe oplossing. Hij kocht voor de twaalfde verjaardag van zijn zoon een crossauto (een Renault 4) zodat er gewerkt kon worden aan een goede ‘rij-opleiding’. Dolf crosste jarenlang door de zandafgraving van de ouders van een klasgenootje. Hij reed op alles wat maar wielen had. Op zijn 18e jaar had hij al een perfecte voertuigbeheersing en behaalde binnen een jaar al zijn rijbewijzen. Hij behaalde vervolgens zijn instructeursbewijzen voor auto en motor.

Al vrij vlot belandde Dolf in de rallyauto als navigator en coureur. Maar tijdens het navigeren ‘bemoeide’ Dolf zich constant met het rijden van de coureurs en niet zonder succes. Het nieuws over zijn manier van lesgeven verspreidde zich snel in de rallywereld en de agenda van Dekking was vlot gevuld als instructeur. Hij startte zijn eigen bedrijf en werd een veel gevraagd instructeur voor race-en rallytrainingen.

Dolf Dekking ontwikkelde vervolgens een perfecte formule voor trainen op de openbare weg en heeft inmiddels een heel team van instructeurs die voor hem werken. Hij geeft de training bij voorkeur op de openbare weg; daar waar ‘het’ gebeurt. Hij gaat op pad met mensen om ze nog beter te leren rijden, het volledig leren benutten van het vermogen van hun auto, maar wat hij de deelnemers vooral bijbrengt; alles draait om rijplezier!

“ALLES DRAAIT OM RIJPLEZIER”

Anita Dekking is al vanaf kinds af aan geïnteresseerd geweest in de auto’s en autowereld. En zodra de auto-en motorrijbewijzen in de zak zaten jarenlang aan het rond toeren geweest en alle circuits bezocht. Ze is jarenlang werkzaam geweest in de sportwereld ( met 2 wk-titels ) en tussendoor ook werkzaam geweest voor de F1 en organiseren van evenementen voor zakenkringen. 15 jaar geleden is Anita mede-eigenaar geworden bij DD Driving Events en organiseert de autoreizen, rally- en circuitevents voor het bedrijf en heeft verder opdrachtgevers als Pon Porsche Import, Kroymans Ferrari, TMG en Press Release. Verder is Anita een dtp-er en ontwerpt veel routeboeken voor diverse auto-events en automerken.

Inmiddels hebben zij samen heel veel prachtige routes gereden en in kaart gebracht. Van de mooiste bergwegen in Noorwegen tot rallyroutes in de hete binnenlanden van Spanje. Het is een team met veel ervaring en passie voor auto’s en autorijden.

Opdrachtgevers:
Pon Porsche Import;  landelijk verzorgen van de Porsche Advanced Driver training bij alle officiële Porsche dealers, Porsche Delivery Experts, Porsche sportcars events, introductie nieuwe Porsche modellen.

Autovisie – TMG groep; 15 jaar de vaste instructeur in de Autovisie Drivers Academy geweest en Dolf en Anita Dekking hebben voor Autovisie jarenlang alle Stuurmanswegenreizen uitgezet en begeleid. 

Ferrari Club Nederland / Kroymans Ferrari; organiseren van de FCN trackdays vanaf 2012 tot heden.

Kroymans Ferrari;organiseren van de Ferrari 70Y anniversary, Ferrari Passione Spa Francorchamps rally, Kroymans Ferrari Luxemburg rally, Kroymans Trackday 2018.

Chiel Bos Suspension technology; begeleiden winterrallytrainingen Noorwegen, testwerk race-auto’s.

PressRelease; Begeleiden van introductie events voor diverse merken zoals Maserati, Mercedes en Ford.
Uitzetten van mooie routes voor introductie events