OVER ONS

Over Dolf

Dolf Dekking is al meer dan 25 jaar rijtrainer en al even lang actief in de race-en rallywereld als coureur en instructeur. Hij heeft inmiddels duizenden mensen rijtraining gegeven. Dolf wordt ingehuurd door particulieren, autoclubs, bedrijven, importeurs, automagazines en coureurs.

De basis voor het instructievak ligt bij zijn vader. Dolf Dekking sr. was actief als ‘baas van de snelweg’ bij de AVD. Jarenlang reed hij met de legendarische politie-Porsches over de Nederlandse snelwegen. Daarnaast was hij actief als rij instructeur. Doordat hij tijdens zijn werk zeer veel ernstige ongevallen zag (grotendeels door slecht rijgedrag) was hij zeer gedreven in zijn instructiewerk. Om zijn zoon (die al op zeer jonge leeftijd regelmatig de autosleutels even ‘leende’) goed te leren rijden, besloot hij te kiezen voor een zeer onorthodoxe oplossing. Hij kocht voor de twaalfde verjaardag van zijn zoon een crossauto (een Renault 4) zodat er gewerkt kon worden aan een goede ‘rij-opleiding’.

Dolf crosste jarenlang door de zandafgraving van de ouders van een klasgenootje. Hij reed op alles wat maar wielen had. Op zijn 18e jaar had hij al een perfecte voertuigbeheersing en behaalde binnen een jaar al zijn rijbewijzen. Hij behaalde vervolgens zijn instructeursbewijzen voor auto en motor.

Al vrij vlot belandde Dolf in de rallyauto als navigator en coureur. Maar tijdens het navigeren ‘bemoeide’ Dolf zich constant met het rijden van de coureurs en niet zonder succes. Het nieuws over zijn manier van lesgeven verspreidde zich snel in de rallywereld en de agenda van Dekking was vlot gevuld als instructeur. Hij startte zijn eigen bedrijf en werd een veel gevraagd instructeur voor race-en rallytrainingen.

Dolf Dekking ontwikkelde vervolgens een perfecte formule voor trainen op de openbare weg en heeft inmiddels een heel team van instructeurs die voor hem werken. Hij geeft de training bij voorkeur op de openbare weg; daar waar ‘het’ gebeurt. Hij gaat op pad met mensen om ze nog beter te leren rijden, het volledig leren benutten van het vermogen van hun auto, maar wat hij de deelnemers vooral wil bijbrengen is dat alles draait om rijplezier!

Over Anita

Anita Dekking is al vanaf kinds af aan geïnteresseerd geweest in de auto’s en autowereld. En zodra de auto-en motorrijbewijzen in de zak zaten is zij jarenlang aan het rond toeren geweest en bezocht alle circuits voor motor-en autoraces.

Anita is jarenlang werkzaam geweest in de sportwereld ( met 2 wk-titels aerobics ) en tussendoor ook werkzaam geweest voor de F1. Ze organiseerde toen al veel (rally) evenementen voor zakenkringen.

Anita is 15 jaar geleden mede-eigenaar geworden bij DD Driving Events en organiseert de autoreizen, rally- en circuitevents voor het bedrijf en heeft opdrachtgevers als Pon Porsche Import (Porsche, Bentley en Lamborghini), Kroymans Ferrari, TMG en Press Release.

Verder is Anita een grafisch vormgever en ontwerpt routeboeken voor diverse auto-events en automerken.

Inmiddels hebben Dolf en zij samen heel veel prachtige routes gereden en in kaart gebracht. Van de mooiste bergwegen in Noorwegen tot rallyroutes in de  binnenlanden van Spanje. Het is een team met veel ervaring en passie voor auto’s en autorijden.