Reisverslag Dolomieten 2016

23 november 2016
23 november 2016 admin

Reisverslag Dolomieten 2016

 

Stuurhemels in het najaar!

 

Het 2e gedeelte van de Autovisie Stuurmanswegenreizen 2016 startte na de zomervakantie met een trip door de Dolomieten. We vertrokken eind september met 20 ronkende bolides naar Zuid Duitsland nadat de kolonne toeristen hun weg naar huis weer hadden gevonden.

autoreis dolomieten Auto in autoreis Dolomieten van Dolf Dekking

De start van de Dolomieten trip is traditioneel in Lindau, het eilandje in de prachtige Bodensee. Met hoogzomerse temperaturen startte de editie 2016 met veel bekijks vanuit Zuid Duitsland richting Oostenrijk. Via een route in het Voralberggebergte slingerde de sliert auto’s zich door de mooie boerendorpjes.

De deelnemers konden op dag 1 al  goed hun stuurmanskunsten gaan gebruiken. De brute Hahntenjoch, de extreem spectaculaire Timmelsjoch met de fabelachtige uitzichten, en de steile Jaufenpas waren het programma voor de middag. Na een dag met meer dan 300km kon iedereen heerlijk in Bolzano in de prachtige stadstuin van het hotel nagenieten.

autoreis dolomieten dolf dekking Ferrari in de autoreis Dolomieten van Dolf Dekking

De route van editie 2016 was geheel vernieuwd. En dat was een taaie klus voor Dolf Dekking, de autovisie rijtrainer die alle ritten uitzet en begeleid. Want de afgelopen jaren hebben er zoveel geweldige routes in de reizen gezeten dat het moeilijk kiezen en veel wikken en wegen werd om te bepalen welke  er dit jaar in de stuurmanswegenreis werden opgenomen.

De pas die niet kan ontbreken is de passo Stelvio. Altijd een dingetje voor Dolf want de aanrijroute naar de Stelvio is dodelijk saai maar de pas is  zo’n majestueus bouwwerk met kippenvel bezorgende uitzichten dat je dit pronkstuk van de Italiaanse alpen niet kunt overslaan. De pas staat bekend als ‘the best driving road of the world’ maar daar zijn de meesten het toch niet mee eens. Het is te smal om echt hard te gaan en de vele bochten te eentonig maar het landschap en de brute ambiance vergoeden alles, je moet hier ooit geweest zijn!

De dagen erna konden de deelnemers voluit genieten met de routes om het Sella massief. meest bijzondere ervaren door de groep. De route op de Passo Pordoi met een overnachting midden op deze pas was zeker een van de hoogtepunten in deze trip.

Er was een enorme diversiteit in deelnemers. Dit jaar zaten er serieuze stuurvrouwen in de groep met o.a. een dame in een BMW M3 Alpine die veel heren regelmatig de sporen gaf, en de leeftijden varieerden van 16 tot in de 70 jaar. En dat is precies het doel van deze reizen; type auto, leeftijd, man, vrouw, het maakt geen verschil. Het gaat om het delen van de liefde voor het autorijden, mooie natuur en gezelligheid. En dat is weer prima gelukt in de editie 2016 met geweldige zomerse temperaturen in de laatste week van september!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *