TOUR DES ALPES

23 – 28 JUNI  2024

TOUR DES ALPES

23 - 28 JUNI 2024

De Dolf Dekking Tour des Alpes is gebaseerd op de adembenemende Route des Grandes Alpes. Deze route brengt je langs majestueuze bergdorpjes, imposante forten en afgelegen gebieden die vroeger moeilijk te bereiken waren.

De originele RGA route is 684 kilometer, van Thonon-les-Bains aan het Meer van Genève tot aan Menton aan de Middellandse Zee. Wij hebben hier 500 kilometer extra bij uitgezet en er een XL versie van gemaakt

 Bereid je voor op het rijden over de hoogste bergpassen, waarbij je stuur nauwelijks recht zal staan. De Col de l’Iseran, met een indrukwekkende hoogte van 2770 meter, is de hoogste bergpas op de route. Andere bekende bergpassen zijn onder andere de Col du Galibier (2642 m), Col d’Izoard (2361 m) en Col de Turini (1607 m).

Tijdens deze onvergetelijke reis door de Franse Alpen zul je een grote verscheidenheid aan landschappen tegenkomen. Van uitgestrekte sneeuwvelden en gletsjers tot groene valleien en pittoreske bergdorpjes. Tel daar bij op de heerlijke hotels in deze reis en je hebt een topreis die je niet snel zult vergeten!

Boek nu jouw plek voor deze reis die je echt één keer in je leven moet hebben gereden met je sportauto!

PROGRAMMA

Onze DD Tour des Alpes roadtrip begint in stijl vanuit het schitterende Hotel Royal Evian, gelegen in de charmante stad Evian-les-Bains in Frankrijk. Dit prachtige vijfsterrenhotel biedt een weelderige accommodatie op één van de meest betoverende plekken in heel Europa. Vanaf het terras kun je genieten van een adembenemend uitzicht op het schitterende Meer van Genève, dat zich uitstrekt tussen Frankrijk en Zwitserland. 

Bereid je voor op het rijden over de hoogste bergpassen, waarbij je stuur nauwelijks recht zal staan. De Col de l’Iseran, met een indrukwekkende hoogte van 2770 meter, is de hoogste bergpas op de route. Andere bekende bergpassen zijn onder andere de Col du Galibier (2642 m), Col d’Izoard (2361 m) en Col de Turini (1607 m).

Kilometers maken is het motto van deze reis, want we leggen iedere dag maar liefst 300 kilometers af. Het wordt flink sturen en je sportauto volledig tot zijn recht laten komen. En alsof dat nog niet genoeg is, verblijven we op toplocaties waar we ‘s avonds kunnen genieten van heerlijke diners na een dag vol opwindende kilometers.

Onderweg hebben we de leukste lunchlocaties uitgezocht: van een gezellige bergrestaurant en sfeervolle pizzeria’s tot een verborgen parel aan een rivier in de prachtige Provence. Bereid je voor op een reis boordevol verrassingen en hoogtepunten!

Dus, ben jij klaar van de Dolf Dekking versie van de Tour des Alpes?

PRIJZEN EN VRAGEN

Single room  € 3125,00

Double room  € 4765,00

Deluxe room € 4975,00

Inclusief zijn:

5 hotelovernachting bij top locaties inclusief toeristenbelasting en parkeerkosten
5 x ontbijt
5 x diner incl. drankarrangement 
4 x koffiestops
4 x lunches incl. drankjes *

De exclusief uitgezette reis met begeleiding inclusief routeboek en de mogelijkheid om de routes op eigen navigatie te rijden via de navigatieapp. 

*wij bieden bij de lunches geen alcohol aan

Wil je tijdens de reis een korte rijtraining volgen? Dat kan want (Porsche) rijtrainer Dolf Dekking stapt graag bij je in de auto je tijdens deze prachtige reis te trainen en om nog meer plezier uit je auto te halen. 

HOE ZIET EEN REISDAG ERUIT?

We rijden per dag 300 km.

We starten de dag met een goed ontbijt en om 9 uur houden we een rijdersbriefing bij het hotel. Daarna gaan we van start, je hoeft niet met elkaar op te rijden. Gelijkgestemden weten elkaar altijd te vinden.  Omstreeks 10.45 uur maken we een koffiestop en vanaf 13.00 uur is de lunchstop. Je hoeft niet op elkaar te wachten, je kunt starten en vertrekken wanneer je zelf wilt. 

De finish bij het hotel is gepland tussen 16.00 en 16.30 uur. Het exacte schema kan variëren, afhankelijk van jouw persoonlijke rijtempo en eventuele tussenstops bij uitkijkpunten en andere hoogtepunten langs de route.

Elke avond genieten we gezamenlijk van het diner, dat geserveerd wordt vanaf 19.30 – 20.00 uur.

Je kunt de reis op navigatie rijden. Dit doe je door in te loggen op onze navigatie-app in te loggen. Hierin staan alle routes per dag uitgewerkt, zodat je deze direct vanaf je telefoon of Apple CarPlay kunt volgen. (De kosten voor het gebruik van de app zijn ongeveer € 5,00. Dit gaat via de App Store)

Naast de navigatie-app ontvang je bij de start ook een reistas met een reismagazine. Hierin staat de volledige route uitgewerkt in het bol-pijl systeem, inclusief alle aanwijzingen, zoals richtingen, adressen, plaatsnamen en wegnummers. Dit is vooral leuk voor rijders die graag samen door een reis heen navigeren.

Wanneer je de navigatie-app gebruikt, heb je het routeboek alleen nodig voor de adressen van de stops en de hotels. Natuurlijk kun je ook in het routeboek leuke highlights vinden om tijdens de reis te bezoeken. Wij adviseren om van beide opties te combineren. 

Onze autoreizen zijn speciaal ontworpen voor liefhebbers van sportauto’s en het plezier van het rijden. Je hebt de mogelijkheid om de reis solo te maken of om samen met een partner, vriend, broer of kind als equipe deel te nemen.

Naast het rijden van prachtige routes, leggen we ook veel nadruk op gezelligheid en genieten van goed eten in het gezelschap van gelijkgestemde mensen.

Tijdens deze reis overnacht je in top hotels op prachtige locaties. Na je boeking ontvang je een overzicht met alle relevante informatie over de verschillende verblijfplaatsen.

Dolf Dekking is niet alleen een uiterst gezellige reisleider, maar ook één van de allerbeste rijtrainers van Nederland. Hij verzorgt al jarenlang samen met zijn team van instructeurs landelijk alle rijtrainingen voor alle Porsche dealers. Tijdens de reis stapt hij graag bij je in de auto om jou en je wagen nog beter te leren kennen en te werken aan je rijvaardigheden. Wat is er nu mooier dan dit te doen langs de meest adembenemende weggetjes van Europa?

Als de situatie dit vereist – bijvoorbeeld in geval van een wegomleiding – kan het voorkomen dat Dolf zijn aandacht moet verschuiven naar andere taken. In dat geval hebben deze prioriteit boven de geplande rijtrainingen.

Een maand voor vertrek ontvang je een nieuwsbrief met de laatste updates. In deze nieuwsbrief vind je alle informatie de deelnemerslijst, hoogtepunten van de reis, instructies voor het installeren van de navigatie-app en lunchmogelijkheden.

Bovendien stellen we een groepsapp samen, zodat we tijdens de reis in contact kunnen blijven en leuke foto’s en ervaringen met elkaar kunnen delen.

Voor vertrek sturen we je een uitnodiging om deel te nemen aan de groepsapp. Op deze manier blijf je altijd op de hoogte van eventuele wijzigingen en kun je gemakkelijk communiceren met de andere deelnemers.

Een annulering moet altijd via dit e-mailadres gedaan worden: info@dolfdekking.nl. Is de annulering binnen de annuleringsperiode? Dan boeken wij de gedane betaling terug.
Doe je dit na de annuleringsperiode? Dan gelden de boekingsvoorwaarden. Deze kun je hier nalezen: boekingsvoorwaarden

Belangrijk:
Soms kunnen wij een vervanger voor je vinden via onze wachtlijst. In dat geval brengen wij € 150,00 administratiekosten in rekening voor de geannuleerde reis.

De wachtlijst kan een optie zijn om een vervanger te vinden, maar dit is géén garantie. Indien het niet lukt om een vervanger te vinden, zijn we genoodzaakt om de annuleringskosten conform de boekingsvoorwaarden in rekening te brengen.